Landslagsledelsen hauser innsatsen og resultatene kraftig opp på forbundets hjemmeside, samtidig som det faktisk er feil mener Shihan Henriksen.

 

De norske utøvere gjorde mye bra i Nordisk mesterskap. Våre klubbutøvere tok 3 gull, 1 sølv og 2 bronse. I tillegg tok Norge 3 gull til, 4 sølv og 6 bronse. Totalt 6 gull, 5 sølv og 8 bronse i følge forbundets tall. Veldig mye bra å glede seg over.

Hvis jeg så går litt inn bak medaljene denne gangen, finner jeg at laggullet for senior herrer kom etter at Norge hadde tapt finalen 3-0 etter 3 kamper, men at det senere ble oppdaget at motstanderlaget hadde stilt med 2 utøvere som var for unge til å gå senior lag. Motstanderlaget ble derfor disket, og Norge tildelt gullet under premieutdelingen. Men, egentlig ikke en innsats av de norske som tilsa gull og store ord. De norske utøverne var skvære, og ga gullmedaljene til det laget som klart hadde slått dem. Det skal de ha ære for.

En annen ting er at omtrent halvparten av Norges sølv- og bronsemedaljer kom etter at utøverne faktiske ikke vant en kamp, men deltagelsen var så liten at det ble sølv eller bronse av den grunn, uten å vinne en kamp. Nå vant vi 17,1 % av klassene (lag herrer inkludert), 6 gull, men var langt bak Danmark med deres 11 gull. Jeg er derfor av den klare oppfatning at både landslagsledelsen og enkelte klubber hauser dette veldig opp. At det var tidenes beste innsats i Nordisk, slik som landslagsledelsen skriver på forbundets hjemmeside, er dessverre også faktafeil, dersom man skal måle det ut fra resultatene. I dette tilfellet mener jeg det blir vanskelig å måle det på noen annen måte.

Jeg er derfor litt indignert på vegne av de som virkelig har stått for den beste norske innsatsen i Nordisk mesterskap gjennom tidene. Jeg gikk 5 år tilbake i tid, til Nordisk mesterskap 2006. Det var Sveinung Bybergs store nordiske mesterskap, hvor han vant vektklassen, åpen klasse og var med på herrelaget som vant. Tre gull i et Nordisk mesterskap er det kun han og Lars Berrum som har(2007). Videre vant Anniken Lerstad, Kim F. Henriksen, Geir M. Brastad og damelaget. Totalt 7 gull av 14 avviklede klasser. Det vil si 50 % av klassene og for øvrig beste nasjon. Det er tidenes beste norske karateinnsats i Nordisk gjennom tidene.

For oss som klubb kunne det vært fristende å hive oss på bølgen landslagsledelsen forsøker å skape, i og med at vi stod for halvparten av de norske gullene. Vi syntes også at våre utøvere gjorde en flott innsats. Men midt oppe i lykkerusen er det viktig å ikke ta helt av og fremstå som historieløse med faktafeil. Flott innsats i år, men undertegnede slår fast at den innsatsen laget gjorde i 2006 var større.

Når de som styrer landslaget i dag hauser opp årets Nordisk og opererer med feil, synes jeg det blir pinlig, og mener de bør rette opp dette på forbundets hjemmeside.