Noen ganger blir vi minnet på at Mizuchi karateklubb er så mye mer enn bare trening, belter og medaljer.

 

Med tett oppunder 200 medlemmer i nær sagt alle aldre, er det uunngåelig at vi med jevne mellomrom mottar utmeldinger. Det kommer gjerne en fase i livet hvor f.eks. studier, flytting eller familiestiftelse gjør at det blir vanskelig å sette av tid til karatetrening i klubben vår. Men det er sjelden med lett hjerte man slutter i Mizuchi karateklubb. For noen dager siden fikk vi en utmelding per e-post som sjarmerte oss i senk. Vi har fått lov av innsenderen å sitere innholdet her:

Kjære alle,

jeg vil si tusen takk for 11 fine og flotte år i Mizuchi Karateklubb, og takk for meg. Det har vært en lang reise, og i mine øyne har det å være en del av et så flott fellesskap som det denne klubben er, vært en livserfaring. Dessverre er reisen ved siste stopp. Andre viktige plikter kaller, og jeg har måttet ta en avgjørelse som medbringer at jeg ikke lenger kommer til å ta del i klubben.

Det er med en litt vemodig mine jeg nå må legge fra meg denne delen av livet, som har vært en glede for meg de siste 11 årene. Alt jeg har lært tar jeg med meg videre. Høflighet, respekt, tålmodighet og disiplin, styrke og tradisjon. Alle flotte egenskaper det å være med i Mizuchi har lært meg. Jeg kommer nok til å savne treninger, trenere og alle i klubben, det er sikkert! Likevel så går livet videre, mennesker kommer og de går. Jeg kommer til å se tilbake på disse årene med gode minner. Se tilbake på alle graderinger, alle kataer og alle kumitekombinasjoner og smile bredt. Alle de sit-up’ene vi tok, og treneren som ba om “10 til” fordi vi var slitne. Ja, jeg har mange utrolig gode minner.

Jeg håper for all del at dette ikke er slutten. Ikke for alltid, i allefall. En dag håper jeg på å komme tilbake, kanskje om ikke altfor mange år. Men nå legges drakten og beltet på hyllen for en stund. Nå må fremtiden prioriteres, noe som kanskje ikke er så dumt.

Derfor ønsker jeg dere alle lykke til videre. Lykke til, og til lykke med de nye lokalene. Jeg heier på dere, og håper selvfølgelig at Mizuchi Karateklubb fortsetter å hevde seg som Norges desidert beste karateklubb. Det er en tittel denne klubben fortjener altfor godt.

Til lykke, og tusen takk for 11 flotte år! Vi sees nok igjen.

En vennlig og takknemlig hilsen,
N.N.

Dette gir oss håp om at vi faktisk lykkes med det som tross alt kanskje er det viktigste i en slik klubb som vi har; kameratskap, respekt, toleranse, treningsglede, osv. Alle disse begrepene som fort bare kan bli floskler og fine ord, men som vi innimellom blir minnet på at vi faktisk har i rikt monn i vår klubb. Det er nok ikke uten grunn at mange tidligere medlemmer begynner i klubben igjen når anledningen byr seg. Mizuchi er en klubb man har med seg hele livet, kanskje fra før man lærer å lese skikkelig til langt inn i pensjonsalder. Dette er alles fortjeneste; alle medlemmene, foreldrene, instruktørene, ja alle som til sammen utgjør det store fellesskapet i Mizuchi karateklubb.