I tillegg til medlemmer som hjelper til på dugnad, vil vi her på disse sider presentere noen av våre viktigste støttespillere etter hvert.

 

Vi starter fra begynnelsen og vil gjennom flere artikler presentere våre medspillere. Når arbeidet med å få politisk aksept for våre ideer om nye, større lokaler, startet, var det Bærum Idrettsråd vi kontaktet først. Dette er idrettens talerør mot kommunen, og en meget viktig samarbeidspartner for oss, som har støttet oss hele veien.

Vår kontaktperson er først og fremst daglig leder, Eystein Weltzien. Tidligere verdensmester i orientering og en topp skiløper, som har vunnet norsk idretts høyeste utmerkelse, Egebergs ærespris. Med tilhørighet til mindre idretter har man kanskje større forståelse for andre små idretter. Karate er liten idrett i Norge, selv om det er større enn alle vinteridrettene på verdensbasis.

I kommunen er det først og fremst Dag L. Stien som har vært en særdeles dyktig og god støttespiller for å få gjennomslag for de forskjellige søknader i forhold til kommune og stat. Stien har bakgrunn som topp basketballspiller. En idrett som har til felles med karate at den er liten i Norge, men stor ute i verden. Stien har spilt på lag med oss hele veien, og har vært avgjørende for å få dette til.

Dag Stien – Bærum kommune

Når det gjelder alt det faglige i forhold til bygg og beregninger, har Odd Ivar Werner vært til uvurderlig hjelp. Han er profesjonell byggeleder, og har brukt masse av sin egen tid til å tilrettelegge alt som har med vår del av bygget. Den mengden av papir han har satt system i, er for en ufaglært skremmende. Men, han har kommet med optimistiske og dyktige innspill når vår leder Shihan Henriksen har fortvilet over byråkratiets skyggesider. Odd Ivar har hatt sønnen Kim Andre i klubben, men Kim Andre sliter med skader og trener ikke karate for tiden. Odd Ivar har tidligere vært medaljevinner i NM i karate, og var en konstant trussel mot landets beste. Vi er Odd Ivar evig takknemlig for hans profesjonelle hjelp, som i følge kommunen gis omtalen “imponerende”.

Odd I. Werner med kartongen full av mapper og papirer til bygget vårt

På rørleggersiden vil vi fremheve Magne Heede og Harald Sundby. Magne er ansvarshavende og ordner med gode tilbud på rørsiden for oss, mens Harald står bak alt det utførende rørarbeidet og mye annet utførende. Magne er far til Trolls Martin Heede, som har trent og reist en del med oss. For Magne kan alt løses, det umulige tar bare litt lenger tid.

Harald er far til vårt nye stjerneskudd, Fredrik Sundby. Harald er hands on, og en usedvanlig positiv kar, som muligens ikke kjenner til ordet nei, og som er like løsningsorientert som Magne. Harald er lærer på Rud videregående rørleggerlinja. Harald har i tillegg til å ha fått engasjert Rud videregåendes rørleggerlinje, også engasjert malerlinja, som har spart oss for mye dugnadsarbeid på en profesjonell måte. De har foretatt masse sparkling, pussing og maling allerede.

Harald Sundby

Shihan Henriksen sier at han ikke helt var klar over hva han gikk til, da han tok på seg å forsøke å få hele prosjektet i havn. Han sier videre at dersom han ikke får hjerteinfarkt og/eller mavesår i løpet av de neste 4 mnd., så tror han ikke han vil få det i det hele tatt. Han hevder at disse løsningsorienterte menneskene antagelig er årsaken dersom han ikke får det.

Vi vil i neste artikkel presentere noen av våre andre medspillere.