Shihan Henriksen og Sensei Allan Busk hadde lenge snakket om en felles treningsleir for våre kumiteutøvere. Nå ble det virkelighet. Nå med flere bilder …

 

Foran hotellet

Danske Sensei Allan Busk trente hos Mizuchi på 90 tallet, og reiste mye rundt på konkurranser sammen med Shihan Henriksen. Han ble Norgesmester for Mizuchi, vant blant annet Bohemia Cup i Praha og Big Apple Challenge i New York, også på Mizuchis lag. Senere tok han sølv i EM og bronse i VM for Danmark, og er dansk mester i alle vektklasser. Han er Danmarks mestvinnende utøver i historien.

Shihan Larsson overrekker gaver

For 6 år siden startet han sin egen klubb, som heter Sportskarate. Han underviser kun kumite, og klubben er Danmarks sterkeste kumiteklubb. Sensei Busk og Shihan Henriksen har i alle årene holdt kontakten, og ble enige om å holde den første felles treningsleiren i Ålborg nå i mars.

Buffet på båten nedover

Sensei Busk fortalte i sin tale til en del av utøverne at Shihan Henriksen hadde vært hans trener i en årrekke, og at han nå ønsket å gi noe tilbake. Sensei Busk inviterte utøvere fra resten av Danmark, og Sensei Axel Behrnt og utøvere fra Tyskland, mens Shihan Henriksen inviterte Shihan Larsson med ledere og utøvere fra Sverige, i tillegg til at vi deltok med 25 utøvere. Totalt deltok det 107 utøvere fra 4 land og 10 klubber.

Mye sparring

Sportskarate har en hall på 220 m2, hvor leiren ble avholdt. Sensei Busk og Shihan Henriksen ble enige om opplegget, og en energisk Sensei Busk øste av sine kunnskaper og treningsmetoder. Man fikk mange varianter av måter å trene forskjellige teknikker og prinsipper, og Sensei Busk var spesielt opptatt av å trene bevegelse.

Videoanalyse av de beste i verden

Akkurat som oss har han systematisert alle sine ideer, og dette fikk vi ta del i. Det ble delt inn i 3 aldersgrupper som trente 2 økter lørdag, med matching i mellom, og 1 økt på søndag. Det ble gått 214 matcher på 2 områder i løpet av 3 timer lørdag, hvor alle fikk 2 kamper.

Robin går sin første utenlandskamp

Vår dommer Anthony K. Bratli dømte sammen med Sensei Busk på den ene matten. Vi hadde 5 utøvere som fikk gå sine første kamper utenfor vår egen dojo, og de greide seg svært godt. At de ble en del erfaringer rikere er hevet over tvil.

Håvard (til høyre) går sin første utenlandsmatch

Lørdag kveld var det bankett og sosialt samvær, som for noen varte godt ut i de små timer. I og med at dette skulle være en oppkjøring for oss foran helgens individuelle NM og Svenske katapokalen, trente våre utøvere som skal konkurrere kata til helgen, en ekstra økt lørdag og søndag med kata.

Bankett Sensei Axel Behrnt, Shihan Lennart Larsson, Sensei Allan Busk og Shihan Henriksen

Til høsten arrangerer Sensei Busk en matcheleir bygget på den Sensei Busk og Shihan Henriksen har deltatt på i Tyskland. I 2012 er det meningen at vi skal arrangere treningsleir hvor vi får besøk av dansker, svensker og tyskere.

Foreldrene til en del av våre barn var som vanlig til god hjelp med forskjellige praktiske gjøremål, og vi takker dem. Vi takker Sensei Busk for et flott opplegg og glimrende undervisning i nyttige prinsipper.

Lars i blått, Caroline, Mikael i rødt
Kataøkter mellom treningene
Caroline matcher Matilde Klint