7.plass i – 61 kg og kvartfinaleplass i åpen klasse viste at Gitte er i rute foran jr. EM i neste måned.

 

Gitte H. Brunstad (Mizuchi KK) was number seven in the -61 kg class and reached the quarter final in the open class in Paris Open. Mikael Amroun (Mizuchi KK) reached round three in both -84 kg and the open class. The other Norwegian participants lost their matches in the first or second round.

Paris Open er verdens største åpne stevne, og denne gangen deltok 55 nasjoner. Frankrike liker å teste ut varianter av regler og utstyr. Denne gangen ble det ikke gitt straffepoeng for straffer, men du kunne bygge deg opp straffer til å bli disket.

Det ble også tillatt mer kontakt enn tidligere, og alt “spill” ble på denne måten eliminert. Videre kunne ikke hoveddommer gi poeng uten at 2 flaggdommere, av 4, ga poeng.

De testet også lørdag ut elektroniske flagg med knapper hvor dommerne måtte trykke på en knapp på flagget for at det skulle registreres. Dette ble kuttet ut søndag. Lørdag ble det delt ut usedvanlig få poeng, mens det ble delt ut flere søndag når elektronikken ble kuttet ut.

Dette høynivå-stevnet krevet skikkelig sterke teknikker, og for øyeblikket ser det ut til at Gitte har det internasjonale snittet, da Gitte i løpet av helgen scoret 13 poeng, mens de andre norske jentene ikke fikk poeng.

Katavinner Antonio Diaz og Shihan Henriksen (Foto: Rachid Amroun)

– 61 kg 50 utøvere

Gitte hadde wo. I første runde, slo så Peru 2-0. I tredje runde møtte hun Japan, som klart ble favorisert, og Gitte tapte etter å ha satt seg skikkelig i respekt. Den japanske jenta gikk til finale, og det ble rekval for Gitte. Her fikk hun først wo mot Sveits, før hun i kampen for å komme til bronsefinale tapte for en fransk utøver etter også her å ha satt seg kraftig i respekt. En 7 plass i dette selskapet er meget sterkt, hvor Frankrike vant foran Japan.

Gitte angriper (arkivfoto fra JrEM i 2009)

Åpen klasse 67 utøvere

Gitte slo først Canada 2-0. Så slo hun Venezuela 2-1, og uten at hun visste det, stod hun i 3. runde overfor den franske sølvvinneren fra siste VM i + 68 kg. Gitte vekslet mellom å angripe og kontre etter at hun tok ledelsen 1-0, og plukket poeng etter poeng, og det ble stillere og stillere i hallen etter hvert som den franske utøveren ble mer og mer frustrert.

Til slutt vant Gitte 6-0 over den franske sølvvinneren fra VM i oktober, og hallen var nærmest i sjokk. Dessverre ble det knepent tap 1-2 i kvartfinalen for Georgia, etter at Gitte hadde styrt kampen hele veien. Likevel, en sterk helg av Gitte, mens Nora S. Evensen, Bettina Alstadsæther og Monessa Tørge ikke fikk det helt til, og gikk ut i første kamp i både vektklassene og åpen klasse. Mens Gitte var best av de norske jentene, var Mikael Amroun best av guttene.

– 84 kg 60 utøvere

Lørdag tapte han på dommeravgjørelse etter forlengelse i 3 runde i – 84 kg. Da hadde han først slått ut Marokko, så en fransk utøver.

Mikael Amroun (arkivbilde fra Dutch Open 2009 – Norges Kampsportforbund)

Åpen klasse 113 utøvere

I åpen klasse søndag hadde han wo i første runde, og slo så ut Mexico i 2 runde, hvor han skadet hånden sin. I 3 runde var han redusert, og det ble tap for en sterk utøver fra Algerie. Likevel, ut i 3 runde i begge sine klasser er langt fra dårlig. Arik Amroun fikk det ikke helt til, og gikk ut i første runde i begge sine klasser, etter jevne og gode oppgjør mot henholdsvis en iraner og en franskmann.

De andre norske utøverne, Håkon Fjelstad, Eirik Vandvik og Steffen Larsen gikk ut i første eller 2 runde.

For øvrig vant våre Inoue Ha venner Antonio Diaz og Rika Usami, kataklassene. Antonio og undertegnede snakket etterpå med en meget fornøyd Soke Inoue på telefonen, som ba meg hilse til alle. Det er herved overbrakt.