I tillegg til topp teknisk trening, fikk vi 14 nye dan-grader.

Google Translate (limited accuracy)…

 

Soke Inoue kom fra Ungarn, etter først å vært i Serbia og jobbet med sine 2 elever fra henholdsvis Japan og Venezuela, i forkant av VM. Etter VM var han i Ungarn i 4 dager og holdt gashuko der, før han ankom Norge fredag.

Fredag var han plaget av magesmerter, men gjennomførte instruksjonen, og graderte 5 av våre utøvere. Britt Haavaldsen og Henrik K. Engelschiøn graderte til 2. Dan, Kim F. Henriksen og Vahid Syadat til 4. Dan, mens Sensei Henriksen viste 2 kataer og ble belønnet med 7. Dan og Shihan tittel. En fantastisk åpning på helgens gashuko.

Shihan Henriksen og Soke Inoue

Kim er da blant de høyest graderte kvinnene i Norge, mens Shihan Henriksen er den eneste karateinstruktøren i Norge med 7. Dan. Det skal sies at Gunnar Nordahl, som for øvrig er født på samme dag som Shihan Henriksen, fikk forbundets 7. Dan under tinget på forsommeren, men Nordahl er fast bosatt i USA. Nordahl var for øvrig landslagskollega av Shihan Henriksen i yngre dager.

Trening med landslaget

 

Soke Inoue ble bedre i løpet av helgen, og underviste både på landslagssamling for kata og i klubben som planlagt. Det deltok utøvere fra forskjellig stiler og klubber, og det var til tider svært trangt om plassen. Soke øste ut av sine kunnskaper og treningsmetoder, med humor og latter innimellom hardt arbeid for alle.

Shihan Henriksen var helt klar på at Soke er den beste instruktøren han noen gang har trent med. “En fantastisk teknikker og pedagog, som sosialt er usedvanlig flink”, var karakteristikken Shihan ga. Og vi vet at Shihan Henriksen ikke sløser med de store ordene.

Bak fra v.: Vahid, Geir H., Morten, Soke Inoue, Robin, Rasmus og Shihan Henriksen.
Foran fra v.: Kim, Britt, Malene, Iselin og Maria. Ikke til stede: Henrik, Karl og Gitte.

Lørdag ble det avholdt gradering for de resterende dan graderte som var klare for gradering. Geir Hjerpaasen graderte til 3. Dan, mens Morten Lein, Rasmus Verlo, Karl H. Svendsen, Gitte H. Brunstad, Robin Murray, Malene J. D. Myreng, Maria B. Roll og Iselin K. Pedersen graderte til 2. Dan.

Shihan Henriksen sa videre at samarbeidet med Shihan Lennart Larsson 7. Dan fra Sverige var særdeles givende, og takket Shihan Larsson for alt arbeidet han har nedlagt for å hjelpe oss med å legge forholdene til rette for Sokes besøk.

Generalsekretær i Norges Kampsportforbund, Trond A. Søvik, besøkte den åpne treningsleiren

 

Han vil også rette en spesiell takk til Britt Haavaldsen, som uselvisk stilte opp og ordnet med en rekke praktiske gjøremål, samt festet hele gashukoen på film. Videre er han takknemlig for den store gjestfriheten som familien Ek og våre japanske venner Mio og Yutaka Otashiro har vist ved å være vertskap for middager med Soke og andre gjester i sine hjem.

Shihan Henriksen sier dessuten at han tror vårt nye system og inspirasjonen fra Soke vil styrke alle våre medlemmer i fremtiden.

Styret takker Soke Inoue og Shihan Larsson for alt de har gitt oss i helgen, og gratulerer alle som ble gradert med ny grad. En spesiell gratulasjon til vår leder og sjefsinstruktør, Shihan Henriksen.

Liggende sparketrening