Holdt seminar om konkurransekumite i Karlstad i helgen.

 

Det var Karlstad Karateforening som ønsket at Sensei Henriksen skulle holde seminar om konkurransekumite for deres trenere og en del unge utøvere.

Karlstad Karateforening tilhører samme internasjonale stilartsorganisasjon som oss, og vi har et nært samarbeide. Henriksen tok med seg to av våre unge, lovende utøvere, Hege Haavaldsen og Iselin K. Pedersen og holdt seminar i 4 timer lørdag og 2 timer søndag.

I karate finnes det stort sett kun systemer for grunnteknikker og kata, og man har bunkai. Det finnes få eller ingen nedfelte systemer for konkurransekumite. Klubbens suksess i Norge og i Heian Cup tidligere år, har ikke gått upåaktet hen hos arrangøren av Heian Cup. De har derfor vært i kontakt med oss for å få Sensei Henriksen til Sverige.

Henriksen har laget et eget system for konkurransekumite, og det var dette systemet svenskene var interessert i. De fikk da en solid innføring i dette i helgen, anført av Sensei med assistanse fra Hege og Iselin.