4 av våre senior norgesmestere 2010 er ikke invitert til helgens landslagssamling.

 

Landslagsledelsen har måttet tåle mye kritikk for sine merkelige uttak til Nordisk i våres på seniorsiden. Senest på tinget forrige helg.

Videre har de måttet tåle kritikk for mangel på invitasjoner til landslagssamlinger til utøvere som topper i NM. Fortsettelsen ser heller ikke bra ut. De utøverne som ble omtalt med skepsis etter senior NM i mars, hevdet seg ikke i Nordisk, men er invitert til helgens samling. Det er ikke våre 4 utøvere som tok dobbeltseier i NM klassene til de inviterte.

Landslagssjefen er fra Stavanger, de inviterte er fra Stavanger. I tillegg er 2 til av våre vinnere av NM 2010 ikke invitert. Det som tidligere i vår har vært omtalt som merkelig, vil vi nå omtale som skandale.

4 av våre senior NM vinnere er altså ikke invitert til landslagssamlingen kommende helg, som er den første helgesamlingen landslaget avholder etter NM. Vi mener det er på tide at noen innen forbundet tar ansvar og griper inn overfor de som er satt til å lede landslagssatsningen.

Utøverne som ikke er invitert har så langt i år vist seg som suverent best i landet. Dette burde i det minste borge for en invitasjon til samlingen. I dag finnes det ikke en utøver over 20 år i landslagsstammen.

Utøverne som ikke er invitert, sitter inne med masse resultater og erfaring fra internasjonale stevner de yngre kunne lært masse av. At ikke landslagsledelsen ser verdien av enten å få dem med på samlingen, eller å få dem med på landslaget, vitner om mangelfulle evner til å drive et landslag.

Uansett er det skandale at så mange vinnere og sølvmedaljører fra siste NM ikke engang er invitert.