Klubbens utøvere tok 11 gull, 5 sølv og 7 bronse søndag.

 

 – Vi beklager at enkelte av bildene er av dårlig kvalitet.

Stilartsmesterskapet ble kraftig dominert av klubbens utøvere. Nå er jo et slikt stilartsmesterskap begrenset, og derfor blir deltagelsen betydelig dårligere enn i de åpne mesterskapene.

Likevel skal det sies at det glimter til med topp utenlandske utøvere i noen av klassene. Når vi ser vårt medaljedryss i NM for 3 uker siden, hvor alle stilarter har anledning til å stille opp, og hvor sterkt vi hevder oss i alle de andre åpne stevnene vi deltar på internasjonalt, er det ikke tilfeldig at vi også hevder oss sterkt i det internasjonale stilartsmesterskapet. Nevnes må også at grunnet kanselleringer av fly, kom blant annet Iselin K. Pedersen så sent fra Nordisk i Estland, at hun måtte skifte og løpe rett ut på matten i kata, uten oppvarming. Men etter hvert som hun kom i gang, var hun senere rå i kumite og vant alle sine kamper i både individuelt og lag.

Maria B. Roll, Iselin K. Pedersen og Hege Haavaldsen (arkivbilde fra regionscup i 2009)

Det tekniske nivået på Iselin, Hege Haavaldsen og Maria B. Roll i 16/17 års klassen kumite, holder høyt internasjonalt nivå. Nå, som tidligere, er vi vant til at Hege og Iselin varter opp med tekniske godbiter i kumite. Denne gangen tro Maria til med både spark til hodet og flott nedtagning. Kjempegøy! Spesielt er det også at Hege og Iselin også er de beste i verden i vår stilart i kata i sine aldersklasser.

Gitte H. Brunstad og Sensei Henriksen (arkivbilde fra Jr EM i 2009)
Mikael Amroun (arkivfoto Norges Kampsportforbund)

Våre utøvere som deltok både i Nordisk og i stilartsmesterskapet fortjener spesiell ros for sin innsats for klubben og landet. De seks var Hege, Iselin, Maria, Robin Murray, Gitte H. Brunstad og Mikael Amroun. Vi vil også fremheve Matilde Bratli, som vant alle sine kamper i både lag og individuelt kumite. I tillegg tok hun sølv i kata og bronse i lagkata. Hun var dermed søndagens beste jente i stevnet.

 

Camilla T. Skaanes (Matilde Bratli var reist)

Hennes treningsvenninne Camilla T. Skaanes var nesten like rå, med gull i kata individuelt, sølv i kumite individuelt, bronse i lagkata og lagkumite. Det at de behersker både kata og kumite til de grader, er veldig bra, og deres tekniske nivå holder verdensklasse.

Denne helgen ble vi historiske, med et totalt antall seiere ingen nasjoner har klart tidligere totalt i disse mesterskapene. Lørdagen tok seniorene 6 av 10 gull, hvorav vår klubb stod for 5 gull.

Søndagen begynte med lagkata u. 16 år, Matilde, Camilla og Carl Gustav D. Myreng, hvor vårt lag tapte 2-3 for Sør Afrika, som senere vant. Det ene flagget i overvekt til Sør Afrika, kom faktisk fra en dommer fra Sør Afrika. Vårt lag tok senere bronse, og vi sørget for at dommere ble mer riktig fordelt etter dette.

Carl Gustav D. Myreng

Det ble følgende resultater for våre utøvere:

 • Ronja Ek – gull i kata og bronse i lagkumite.
 • Martin Sjåvik – sølv i kata.
 • Sebastian R. Tenmann – bronse i kata.
 • Marie Sjåvik – gull i kumite individuelt og lag.
 • Matilde Bratli – gull i kumite og lagkumite, sølv i kata, bronse i lagkata
 • Camilla T. Skaanes – gull i kata, sølv i individuell kumite, bronse i lagkata og lagkumite.
 • Carl Gustav D. Myreng – bronse i kata og lagkata.
 • Balder Hjerpaasen – gull i kumite.
 • Karl A. Svendsen – gull i kumite.
 • Yvonne Murray – gull i kumite og lagkumite.
 • Thomas T. Støcklin – bronse i kata.
 • Robin Murray – bronse i kumite
 • Maria B. Roll – gull i lagkumite og sølv individuelt
 • Hege Haavaldsen – gull i kata, gull i lagkumite og bronse i kumite individuelt.
 • Iselin K. Pedersen – gull i kumite lag og individuelt, sølv i kata.

Balder Hjerpaasen

Dessverre var stevnet så mye forsinket, at en rekke av utøverne ikke fikk vært med på den siste premieseremonien.

Resten av den norske troppen søndag var fra Asker k.k. De fikk med seg 4 bronse og hadde i tillegg en utøver på det ene bronselaget i jenter kumite.

Marie Sjåvik

Vi må gripe til ordet fantastisk og rått. For de som ikke står på listen over, håper vi at dette har inspirert til videre satsning, og at erfaringene er noe alle kan ta med videre.

Vi vil også takke vår dommer Muzli Hakaj for flott innsats, og coachene for deres faglige nivå og iherdige jobbing gjennom helgen.

Matilde Bratli og Carl Gustav D. Myreng (arkivbilde)

Til slutt vil vi takke foreldrene, som alltid er positive til alle gjøremål og opplegg.

Styret er stolte og gratulerer med fantastisk weekend!  

Ronja Ek (arkivbilde)

 

 
Martin Sjåvik (arkivbilde)

 

Yvonne Murray
Karl A. Svendsen
Sebastian Tenmann
Robin Murray (arkivfoto)
Thomas T. Støcklin