Landslagstrener Arild Lund gjør her rede for kriteriene som ligger til grunn for uttaket omtalt i forrige innlegg.

 

… det er Forbundsstyret som lager retningslinjene, og det er vi som landslagstrenere som sørger for gjennomføring. Det er bl.a. besluttet at det er kun utøvere som satser på karate som toppidrett som kan representere Norge i Nordisk, EM, VM etc.

Med andre ord kan ikke “vanlige” konkurranseutøvere representere i slike stevner. Olympiatoppen har masse erfaring/forskning på hva som må til for at unge utøvere skal klare å etablere seg i Europa-/verdenstoppen som seniorutøvere, og det er de som følger dette opplegget som kan kalle seg toppidrettsutøvere og har mulighet til å bli tatt ut.

Det er satt opp 5 kriterier for å være i uttaksgruppa:

  1. Inneha anbefalt treningsmengde, riktig forhold base/karate og riktig periodisering (totalt 12-20 timer pr. uke avhengig av alder)
  2. Innsending av treningsdagbok hver uke (tilbakemeldinger gis av landlagstrenere og talentutvikler)
  3. Deltakelse på samlinger og internasjonale stevner som landslaget setter opp
  4. Testing på Olympiatoppen med tilfredsstillende resultater
  5. Vise utvikling/prestasjoner

Dette opplegget har vi kjørt i 1-2 år og er selvfølgelig 100 % kjent av alle i stammen, alle trenerne samt foreldre. Landslagsutøverne, klubbtrenerne og foreldre har i tillegg vært invitert til foredrag om ovennevnte på Olympiatoppen.