Vant 3 kamper og tapte kvartfinalen med minste mulige margin for regjerende junior europa og verdensmester.

 

Gitte møtte i første kamp i – 61 kg Tyskland, hvor hun vant 4-1. Deretter møtte hun England, og vant 2-0.

Gitte (arkivbilde)

I tredje kamp stod den svenske mesteren, Stephanie Kaup for tur. Kaup har vunnet mye internasjonalt, men Gitte tok henne i finalen i Stockholm Open i høst. Også denne gangen var Gitte best, og vant 4-0.

I kvartfinalen stod regjerende junior europa og verdensmester fra Slovakia på andre siden av matten. Gitte hadde gått taktisk og bra i alle sine kamper, og det fortsatte. Rett før full tid ledet Gitte 2-1, men motstanderen utlignet sekunder før full tid. Litt sprekk i taktikken, men bra fightet ellers.

I forlengelsen trakk den mer erfarne slovakiske utøveren det lengste strået, og vant forlengelsen 1-0. Desverre tapte Slovakia semifinalen, etter den harde kampen mot Gitte, og dermed ingen rekval på Gitte. Slovakia tok bronse.

Likevel en kjempeprestasjon i Gittes første Dutch Open. Ingen av de andre norske utøverne vant mer enn en kamp eller gikk ut i første runde, både i kata og kumite. Søndag går Mikael Amroun i – 84 kg.