Mizuchi KK har vært på treningsleir i Frankrike fra søndag 21/2 til lørdag 27/2. Sensei Patrick Baillon et al. sørget for at det ble en flott uke for alle som var med.

 

Søndag ettermiddag møtte en gjeng entusiastiske utøvere og foreldre på Gardermoen klar for avreise til Frankrike. Men like før flyavgang fikk vi beskjed om at flyet var kansellert på grunn av streik. Vi måtte booke om for avreise neste dag og håpe at ikke streiken skulle påvirke vår avreise igjen.

Mandag ettermiddag sjekket vi inn for avreise til Paris. Denne gangen lyktes vi. Vi ankom Paris kl. 20.15, men en liten misforståelse hadde oppstått – vertskapet trodde vi skulle komme tirsdag. Etter litt venting ordnet alt seg. Vertskapet hadde da ordnet med overnatting og leiebiler. Kl. 23.30 var de på flyplassen og hentet oss og vi kjørte til byen Orléans, 13 mil sør for Paris. Kjempeinnsats – vi fikk til og med låne to minibusser under oppholdet – helt fantastisk!

Tirsdag morgen fikk vi vite at det var flygelederstreik i fem dager. En ufrivillig sjanse for å få tatt igjen den første dagen vi mistet? Dagen startet med bytur med shopping og et katedralbesøk – Sainte-croix katedralen, et mektig og imponerende byggverk. Dagens treningsøkt startet kl 20.00 og Tormod fikk æren av å kjøre denne første treningen. Ca. 40 møtte til trening. Det kom mange veldig positive tilbekemeldinger etter treningen. Hyggelig at de likte vår måte å trene på. Dojoen var stor og flott med mulighet for styrketrening i den ene enden. Vi gleder oss til vår nye dojo!

Onsdag startet vi med en lett restitusjonstrening 11.00-12.00 og deretter spiste vi lunsj på restaurant Buffalo Grill hvor de serverte skikkelig cowboy-mat. Neste økt startet kl 20:00. Dagens trener var Olivier Baillon som har en rekke mesterskapsmedaljer: EM-gull kadett, VM-bronse 18-21 år, 6 ganger fransk mester, gull i Dutch open. Dette ble en hard og lærerik økt med mye og tøff sparring. Etter treningen stilte verskapet opp med fingermat og drikke til ære for oss. Franskmenn er veldig gjestfrie – det fikk vi oppleve gjennom hele uken.

Etter den harde økten onsdag startet vi torsdagen med en lett økt og Britt avsluttet økten med restorativ yoga. Dagens sightseeing gikk til Jeanne d’Arc museum og et museum for krigsbedkledning. Flott å få med seg litt historie også.

Denne kvelden ble vi invitert til middag på en lokal pizzarestaurant med karaoke av Sensei Patrick Baillon. På bordet lå det lapper hvor alle kunne forslå hvem som skulle synge og hva. Våre utøvere hadde stor moro av å sette hverandre på syngelisten og noen hadde selvfølgelig ekstra stor moro av å sette Tormod på listen.

Det viste seg også at Sensei Patrick hadde bursdag denne kvelden. Da måtte vi jo så klart synge en ekte norsk bursdagssang for ham og overrekke ham en ekte norsk akevitt. Det ble en uforglemmelig kveld, hvor både Britt, Maj-Sissel og Robin preget dansegulvet.

Fredag formiddag startet vi med en restitusjonsøkt og restorativ yoga. Deretter bar det hjem for oppladning til kveldens økt. For å sikre seg at det kom mange på trening denne kvelden hadde Sensei Patrik sendt en sms til alle sine utøvere: ”de norske utøverne har kommet for å knuse dere på trening”. Dette fungerte bra for det dukket opp ca. 40 utøvere og det ble meget høy intensitet på treningen. Første halvdel av treningen ble kjørt av Sofiane Ainine og andre halvdel av Olivier Baillon. Sofiane Ainine ble junior europamester 2008 og har vunnet Paris Open, herrer -60kg to ganger. Dette ble også en lærerik og hard økt.

Lørdag var det tid for avreise hjem til Norge. Vi visste ikke om flyet ville gå på grunn av flygelederstreiken men det var jo bare å møte opp på flyplassen og håpe på det beste. Streiken ble avsluttet lørdag kl. 8.00 og flyet tok av kl.11.00 med en lettet karategjeng ombord. Greit med litt flaks av og til også.

Tusen takk til Sensei Patrick Baillon og hans kone Elisabeth Baillon for en flott uke. Vi håper vi kan invitere dem til oss en gang og fortsette det lærerike samarbeidet.