Etter gammel kinesisk og japansk tidsregning gikk vi 14. februar inn i tigerens år.

 

Jupiter bruker 12 år på å gå rundt solen, og man hadde et dyr for hvert av de 12 årene. Dyrene gikk så igjen hvert 12 år. Mizuchi karateklubb ble dannet i slangens år, 1977. Slange på japansk er hebi, men den gammeljapanske betegnelsen på slangens år var Mizuchi. Neste gang det er slangens år er i 2013.

Strender og øyer er det nok av i Thailand

Tigeren representerer mye viktig for mennesker i østen. Den er sterk, vakker, smidig og uredd, og har uante krefter og egenskaper. Desverre er tigeren i ferd med å bli utryddet, så man har derfor satt tigeren på kartet i tigerens år, og arrangerer internasjonale møter for å sette igang tiltak for å bevare tigeren.

Nyttårsfeiring – tigerens år

Undertegnede valgte å reise til Thailand under den kinesiske nyttårsfeiringen, som varte i 2 uker. Thailand har mange kinesere, som sammen med thaier og andre nasjonaliteter sørget for å sette sitt preg på gatebildene med fargerike dekorasjoner og fyrverkeri i dagevis.

Henriksen og frue feirer tigerens år

Jeg besøkte Nakhonsawan 23 mil nord for Bangkok, og etterpå Cha Am ca. 18 mil syd for Bangkok. Den første en storby med 1,1 millioner mennesker, den andre en liten by ved kysten med ca. 15 000 mennesker.

 
Tempelet i Nakhonsawan

Vertskapet foran tempel

 

 I Nakhonsawan har vi thai-venner som ordnet alt for oss. Thaiene er særdeles gjestfrie og hjelpsomme. Vår vert er avdelingssjef i politiet i byen, og ordnet opp i stor stil. Vi ble tatt med på tur i den store innsjøen deres, hvor vi så et rikt dyreliv. Vi var heldige og fikk se en kobra og en varan i sitt naturlige element, i tillegg til andre mer vanlige dyrearter.

Ute på innskjøen
Nyttårsfeiring med vertskapet

Da vi dro sørover til Cha Am, besøkte vi show med elefanter, krokodiller og slanger i den nærmeste storbyen som er Hua Hin. Dyretrenere på høyt nivå, gjorde stunts som tok pusten fra oss med disse livsfarlige dyrene.

Krokodilleshow

Slangeshow

Innen karate er det spesielt stilarten shotokan som har brukt tigeren som symbol. I Norge har en av de beste og mest aktive klubbene, Tiger karateklubb, tatt tigeren inn i sitt klubbnavn. Det blir spennende å se om ikke tigerens år kan inspirere Tiger karateklubb til å komme sterkt på banen igjen.

Mizuchi starter tigerens år med å sende de fleste av våre konkurransutøvere til Frankrike for å trene med en av de franske landslagstrenerne i vinterferien. I mars skal vi delta på Dutch Open, lokale stevner og individuelt NM. Tigerens år blir et nytt spennende år for klubben.

Kjempeøgle eller minidrage?
Frodig liv
Vannbøfler