Det å komme til en medaljefinale i et så stort mesterskap er i seg selv sterkt.

Arik (arkivfoto)

Caroline (arkivfoto)

Det ble tap for Caroline og ingen medaljer på våre i Paris Open. Men, alle våre fire utøvere presterte bra.

Lørdag var det Gitte og Arik som gjorde de beste kampene, hvor Gitte gikk til kvartfinale, og Arik til 2. runde.

Søndag var det Caroline som var resultatmessig best, da hun kom til bronsefinale i sin vektklasse, som hun tapte. Likevel, en 5 plass i dette selskapet lar seg høre. Dog vet vi at Caroline har mye mer inne. Hun må nå jobbe frem mot jr. EM med å få det ut.

Gitte (arkivfoto: Norges Kamsportforbund)

Mikael Amroun gikk en kjempekamp mot legenden Alagas fra Tyrkia, i åpen klasse. Alagas er verdensmester og Europamester, og ble egentlig overkjørt av Mikael, som var på hugget slik han kan på sitt aller beste. Mikael tapte kampen resultatmessig 1-2, men Alagas ble feiet og kastet en rekke ganger av Mikael, og var skikkelig ute å kjøre.

Flere dommere ga også etterpå uttrykk for at Alagas fikk litt fordeler av navnet sitt, og at resultatet burde vært annerledes. Men, uansett var det en kjempekamp av Mikael. Kanskje den beste kampen undertegnede har sett Mikael gjøre. Alagas ga også klart uttrykk for at han var heldig som vant, og at den unge gutten fra Norge kunne bli en stor karateutøver. Dessverre tapte Alagas senere, og dermed ingen rekval for Mikael.

Mikael (arkivfoto: Norges kamsportforbund)

Arik Amroun vant i åpen klasse igjen sin første kamp, men tapte unødvendig 1-2 i andre kampen, som han hadde taket på. Også Arik viste hvilket potensial han har, men kondisjonen og treningsmengden må forbedres om han har planer om å ta medaljer internasjonalt.

Gitte, som hadde gjort det best av de norske på lørdag, møtte i åpen klasse en hurtig og bevegelig jente fra Algeria, og kjørt på litt for offensivt, og tapte etter å ha kjørt kampen hele veien. Dessverre fikk hun ikke rekval, men fikk nyttig lærdom i følge oppsummeringen.

De andre norske var utøvere fra Troll og Stavanger, som tapte sine første kamper etter god innsats, men ingen fikk rekval. Mest uheldig var nok Martin Heede fra Troll, som tapte for en god japaner. Japaneren ble dessverre offer for hjemmedømming mot Frankrikes stjerne i kvartfinalen, og tapte, og dermed ingen rekval for Martin.

Paris Open er det største senior stevnet i verden etter VM. Igjen viser våre utøvere at de kan matche bra mot verdenstoppen. Det er små marginer, og vi må bare jobbe videre for å få disse på vår side.