Et av klubbens beste år internasjonalt og flere unge utøvere ble historiske.

 

Internasjonalt

Vi må helt tilbake til 1988, for å finne et lignende år internasjonalt for klubben. Eirik Hjerpaasen var på det norske laget som vant EM, og Eirik tok individuell bronse i samme mesterskap i 1988. Vår neste medalje i EM eller VM sammenheng kom 10 år senere, da vårt damelag tok bronse i EM for klubblag i Tsjekkia i 1998. Laget bestod av Monica Helvig, Mikaela Fryblova (nå Raymond) og Rebekka Bruarøy (nå Hamilton).

Siden den gang har ikke klubben tatt medaljer i EM eller VM sammenheng før i 2009. Vi har vunnet mange åpne stevner rundt omkring i verden, fått et tosifret antall Nordiske mesterskap, men ikke tatt medaljer i de 4 hardeste stevnene, junior eller senior EM eller VM.

Vi snakker ikke begrensede stilartsstevner her. Der har vi gull i bøtter og spann fra tidligere år, og vi har ikke deltatt på det internasjonale stilartsstevnet i 2009. Vi snakker EM og VM for alle stilarter og utøvere. Synes man det er bra nivå i et stilartmesterskap, kan man prøve å forestille seg hvordan det er i et mesterskap hvor alle nasjoner sender sitt lands beste representanter, uansett stilart.

Gitte og Sensei Henriksen

2009 startet internasjonalt i månedsskifte januar/februar, med at våre unge kom hjem fra jr. EM med en 5. plass ved Mikael Amroun, og bronse til Gitte H. Brunstad. 45 nasjoner deltok. Mizuchis første medalje i et jr. EM. Gitte var den første som ble klubbhistorisk dette året. Gitte har tidligere vunnet både British Open og US Open.

Mikael (Foto: Norges Kampsportforbund)

 

Iselin
 

I mars deltok vi med unge Mikael Amroun i Dutch Open, hvor han var nær ved å ta medalje i et av verdens tøffeste stevner for seniorer.

Senere i mars ble det 3 gull i svenske katapokalen, som er et kjempestevne kun for kata. 8 nasjoner deltok.

Matilde Bratli og Iselin K. Pedersen vant individuelt, mens det ble laggull i mix klassen ved Matilde, Camilla T. Skaanes og Carl G. D. Myreng.

 

Camilla, Carl Gustav og Matilde. Bak Sensei Henriksen.

I april ble det 3 gull i et stort internasjonalt stevne i Tsjekkia, ved Caroline A. Thomassen, Mikael Amroun og Lars F. Berrum. 20 nasjoner deltok.

Lars i sort jakke

I mai ble det sølv til Maria i Tyskland, på den unike matcheleiren der. 7 nasjoner deltok.

 

Kim André
 

I juli tok Kim A. Werner gull i World Cup for ungdom i Hellas. 25 nasjoner deltok.

Selv om medaljevinnere fra jr. EM og jr. VM ikke får delta i World Cup, holdt klassen til Kim Andrè svært høyt nivå.

Kim Andrè ble dermed den andre fra klubben som ble historisk i 2009, da Norge aldri har gull i World Cup tidligere.

Nok en pekepinn på at våre unge holder høyt internasjonalt nivå.

Caroline, Monessa Tørge og Gitte

I Copenhagen Open i begynnelsen av oktober, stod vårt unge senior damelag for en stor bragd, da de slo Tyrkia i semifinalen og Frankrike i finalen. To av verdens topp 10 nasjoner. 35 nasjoner deltok, og dette var det sterkeste stevnet vi deltok på i 2009, utenom jr. EM og jr. VM. De to utøverne som dro laget var Caroline A. Thomassen og Gitte H. Brunstad, med seier i alle sine lagkamper. I København vant også Iselin K. Pedersen og Maria B. Roll sine klasser.

Aous Mecheri og Maria

I Heian Cup i Karlstad, 24. oktober, tok vi til sammen 12 gull, og ble beste klubb av ca. 50 klubber som deltok.

Nora

 

 

Som siste forberedelse til jr. VM, deltok vi i Stockholm Open i månedsskifte oktober/november. 9 nasjoner deltok. Her ble det gull til Hege Haavaldsen, Maria B. Roll, Nora S. Evensen, Gitte H. Brunstad og Mikael Amroun.

I midten av november ble så Hege Haavaldsen historisk, ved å ta Norges første medalje i et jr. VM.

Mesterskapet gikk i Rabat, Marokko, og Hege gikk til finalen i kumite, 14/15 år – 54 kg. Store nasjoner som Tyskland, Frankrike (beste nasjon i jr.VM), Japan (nest beste nasjon), Egypt (verdens største karate nasjon og tredje beste nasjon), Italia (5. beste nasjon) og Tyrkia (6. beste nasjon) hadde utøvere i klassen.

Men, det var Serbia (7. beste nasjon) Hege møtte i finalen. Her ble det tap 1 – 2. Likevel, et flott, historisk resultat.

Gratulerer Hege!

Hege

I desember gikk det siste stevnet vi deltok på internasjonalt, med brødrene Arik og Mikael Amroun, som deltok i et stort internasjonalt stevne i Frankrike. Mikael var med på et fransk lag som tok bronse, bak Tyrkia og Iran.

Totalt deltok vi på 11 internasjonale stevner i 2009.

Regionalt og nasjonalt

Vi deltok på 8 regionale stevner. Våre unge helt ned til de yngste har gjort det veldig bra i regionen i 2009, som er kjempefin trening for litt større oppgaver.

Arik vinner i regionsstevne

Seniorene viste veien under sr. NM på våren, ved å vinne 5 av 7 klasser i NM, og Kongepokal til Stian Bagroen, som vant – 67 kg. Dette var Stians 3. Kongepokal på rad. Ellers imponerte veteranen Jørn Ove Hansen og tok gull i den tunge klassen, mens de to nevnte herrer tok gull i lag sammen med Espen C. Skretting.

Våre utøvere: Stian, Espen, Jørn Ove, Arik, Kim André og Mikael

Damene tok de 2 gullene i dameklassene ved Iselin K. Pedersen i kata, og Gitte H. Brunstad i kumite.

 

Balder
 I jr. NM i november ble vi beste klubb med 6 gull, 7 sølv og 4 bronse. Kåret til beste utøver ble Iselin K. Pedersen og Balder Hjerpaasen.

Vi har ved utgangen av 2009, 11 utøvere som er med i landslagets juniorlandslagssatsning u.21 mot 2016. I aldersklassen over 21 år er det for tiden ingen utøvere i landet som satser godt nok til at landslaget vil satse på dem. Dette synes jeg er veldig synd, og håper dette skal snu seg i løpet av 2010, både for klubben og for landet.

I 2008 la klubben et solid grunnlag for den internasjonale suksessen i 2009, ved å delta på hele 24 internasjonale stevner. I 2009 har vi deltatt ved færre stevner internasjonalt, men vi har altså holdt høyt nivå. I 2010 satser vi på å holde samme aktivitetsnivå som i 2009.

Det står en rekke personer bak våre gode utøvere og deres flotte resultater. I vårt trenerteam gjennom året 2009, vil jeg spesielt takke Britt Haavaldsen og Tormod Evensen. Britt filmer og produserer DVD til alle utøverne i forbindelse med så å si alle stevner, mens Tormod stiller som coach og i støtteapparatet på de fleste stevner. Mikael Ek er en solid støtte, som stiller som stand in for meg i klubben når jeg er borte fra min instruksjon på stevnereiser, i tillegg til at han er med i trenerteamet ved svært mange stevner. Også Geir Hjerpaasen er en viktig brikke i vårt trenerteam.

Et av våre aller beste internasjonale år er over, og jeg er svært stolt av å lede Norges beste konkurranseklubb for tiden, med en flott blanding av tradisjonelle utøvere, og så mange gode konkurranseutøvere og trenere.

Tallene for de beste konkurranseklubbene i Norge slik jeg ser det, ser slik ut for 2009:

  1. Mizuchi k.k. – 1 sølv i jr. VM – 1 bronse i jr. EM – 1 gull i World Cup for 16/17 år – 5 gull i sr. NM – H. M. Kongens pokal – 6 gull i jr. NM.
  2. Troll k.k. – 1 bronse i jr. EM – 0 gull i sr. NM – 5 gull i jr. NM – 1 gull i jr. NC.
  3. Stavanger k.k. – 1 bronse i World Cup for 16/17 år – 0 gull i sr. NM – 1 gull i jr. NC.

Våre konkurranseutøvere går en aktiv treningsjul i møte, da det rett etter jul er store stevner som Paris Open i januar, og jr. EM i Tyrkia i februar.

Jeg ønsker alle klubbens medlemmer, og alle våre lesere, en trivelig jul, og de beste ønsker for et godt nytt år!