De avsluttende julegraderingene ga klubben 3 nye dan grader.

 

Ca. 100 av klubbens utøvere gikk opp til gradering i forbindelse med graderingsleiren som ble avholdt i helgen. Som vanlig de senere årene, var det Asker k.k., OSI og vår klubb som avholdt leir sammen. Helsethallen var innleid, sensei Henriksen og Britt Haavaldsen arrangerte alt.

Det ble kjørt treninger fra kl. 10.00 om formiddagen til 18.00 på kvelden, lørdag og søndag. Hele 14 instruktører fra klubbene deltok Det var delt inn i grupper i henhold til alder og ferdighet. Leirdeltagerne fikk skikkelig spissing av graderingspensumet sitt i løpet av helgen. Vi tror mange kanskje fikk det nødvendige siste løftet, som gjorde at graderingen ble bestått, eller at de fikk en høyere klasse en de ville fått dersom de ikke hadde vært med på leiren.

Sannhetens øyeblikk

Gradering til svart belte er den graderingen som vanligvis tiltrekker seg mest oppmerksomhet. Det er liksom noe eget med det å skulle bestå en gradering til svart belte, og kunne ikle seg den fargen på beltet som du skal ha resten av ditt karateliv.

Denne gangen var det Philip Dahlstrøm som tok jr.1. Dan. Vi fikk også en ny 2. Dan i Nora S. Evensen, og en ny 3. Dan i Mikael Ek.  

Sensei Henriksen avsluttet også sitt pilotprosjekt, “karate for rullestolbrukere”, hvor hans elev Atle Kristian Kolbeinsen, ble gradert til gult belte av Øystein Graf, 5. Dan. Atle Kristian ble bedt om å vise ippon kumite og kata Kurumaisu Shiho-sanshiki (prosjektet er omtalt i en artikkel annet sted på denne side).

De som ikke bestod graderingen sin denne gangen må bare stå på videre. Styret gratulerer alle som bestod, og spesielt våre nye dan grader med vel gjennomført gradering.

 

Philip Dahlstrøm, 1. Dan

Mikael Ek (3. Dan), Nora S. Evensen (2. Dan), sensei Geir V. Henriksen, Maruthamuthu Venkatraman (Asker KK, 2. Dan) og sensei Øystein Graf