Forbundet gjorde ære på våre internasjonale medaljevinnere, mens de to dommerne vi har slitt med gjennom årene, igjen skapte bismak med sin kontroversielle dømming.

6 gull, 7 sølv og 4 bronse ble fangsten i årets junior NM. Vi hadde dobbeltseier i 3 av klassene. Kåringen av beste jente ble Iselin K. Pedersen, som tok gull i både kata og kumite 14/15 år, samt lagkata, mens det blant guttene gikk til Balder Hjerpaasen for gull i kumite og sølv i kata 14/15 år.

Iselin

Balder

Iselin viste sin tekniske overlegenhet på vei til finalen i kumite, og slo Hege i en jevn finale. Balder er en tøff liten fyr, som også er smart og taktisk. Kjørte finalen og vant klart. Sølv i kata vitner om flott allsidighet.

Slik ble medaljefordelingen på våre andre utøvere:

Edi Sejdijai, bronse i kumite 14/15 år – 52 kg, flott fightet, men tap for Balder i semifinalen.

Thomas Støcklin, bronse i kata 14/15 år, men har mer inne, og kommer i kumite også. Klassen ble fortjent vunnet av en utøver fra Narvik, og det er gledelig at den nordligste landsdelen hevder seg i toppen.

Hege Haavaldsen, gull i lagkata, sølv i kumite og kata 14/15 år, beviser at hun er en allsidig utøver, og gjør noen flotte kamper, selv om det ble knepent tap for Iselin i finalen i kumite.

Karl A. Svendsen, sølv i kumite 14/15 år + 70 kg, fører finalen hele veien, men går på et knepent tap for en utøver som denne gangen var best.

Maria B. Roll, gull i kumite 16/17 år – 53 kg, fikk kjørt bra gjennom kvalifiseringen, og vant finalen knepent over klubbvenninnen Malene.

Malene D. Myreng, sølv i kumite 16/17 år – 53 kg, tøff liten dame som blir smartere og smartere på matta. Knepent finaletap for Maria, 0-1.

Nora S. Evensen, gull i kumite 16/17 år + 53 kg, og i lagkata. Kaptein i lagkata og sjef på matta denne gangen. Nora hadde bestemt seg i finalen, og førte hele veien med god margin til Bettina Alstadsæther, Stavanger k.k.

Robin Murray, sølv i kata 16/17 år, kunne ikke stille i kumite grunnet muskelskaden i hofta, men forsøkte seg i kata. Da er sølv ikke nederlag, for Daniel Jensen fra Haugesund var klart best. Norges Cup u.21 år.

Gitte H. Brunstad, sølv i kumite Norges Cup u. 21. Kjørte finalen hele veien, men ble etter vår mening bortdømt av en tidligere kjenning av oss. Dette er noe vi i Mizuchi bare må forsøke å vende oss til, da det har skjedd i hvert eneste nasjonale mesterskap i en årrekke med noen av våre beste, når han har dømt.

Caroline A. Thomassen, bronse i kumite NC u. 21 år. Caroline var suverent best i sin første kamp denne dagen, men ble fullstendig bortdømt av hoveddommer. Vi har det hele på film og gir gjerne en kopi til dommerkomiteen for evaluering. Vi vil ikke ta fokuset vekk fra alt det gledelige våre opplevde i jr. NM, så vi vil derfor behandle dette i en egen artikkel senere. Vi nevner at vår påstand er at Caroline ble snytt for 10 poeng.

Mikael Amroun, bronse i kumite NC u. 21 år, utrolig bevegelig og uforutsigbar så lenge kreftene holdt. Men, får det hele ødelagt av at han bærer preg av lite trening etter jr. VM. Martin Heede var bedre i semifinalen og vant fortjent.

Mio Otashiro, fra den japanske ambassaden, delte ut premier, og bidro til å gjøre stas på årets jr. NM. Kjempeinnsats av våre unge, og mye å glede seg over!

Leder i Norges Kampsportforbund, Trond Berg, delte også ut priser til årets vinnere av medaljer i jr. EM, jr. VM og World Cup for ungdom.

Fra jr. EM var det bronsevinnerne Martin Heede, Troll k.k., og Gitte som fikk priser.

Fra World Cup for ungdom ble det gitt pris til vinneren Kim A. Werner, som vi dessverre ikke fikk med til jr. NM grunnet sin skulderskade.

Fra jr. VM fikk Hege pris for sitt sølv. En pris forbundet virkelig hadde gjort seg flid med. En ipod i sølvfarge, med gravering på baksiden. Den falt skikkelig i smak hos unge frk. Haavaldsen og blir helt sikkert et kjært minne med tiden.

Hvis vi tar med u.21 år, som egentlig har status som Norges Cup, ble medaljestatistikken for de 5 beste klubbene i årets jr. NM slik: