Landslagsledelsen hadde tro på at dette jr. VM kunne bli historisk for norsk karate. Det ble det.

Hege tok Norges første medalje i jr. VM i karate gjennom historien. Det var nær at det ble gull, men sølv er ikke nederlag i denne sammenheng.

Hege på pallen

Hun viste gjennom sine forberedelser både før jr. VM og på selve dagen, at det er fullt mulig, bare man er strukturert nok, trener kvalitet, og har troen på det man driver med. Norge er en lilleputtnasjon innen karate. Men, Hege har vist at det er mulig å hevde seg, på tross av vi er en liten nasjon.

Hun hadde klart for seg hva som var hennes sterke sider, og vi ble enige om arbeidsoppgaver foran hver kamp. Hun fulgte dem nærmest til punkt og prikke.

Hege, sølv i jr. VM

 

I finalen var motstanderen akkurat det lille hakket bedre, og da er det bare rettferdig at det ble som det ble. Hege fulgte våre konkurransetekniske og taktiske prinsipper, uten å la seg påvirke i negativ retning av stundens alvor. Hun viste at prinsippene virker. En rå liten dame med et konkurranseinstinkt og et konkurransepsyke, mange kan ta lærdom av.

Hege og Sensei Henriksen

Men, man må i tillegg til å være dyktig, også ha marginene på sin side, ha litt flaks. Trekningen var god. At Tyrkia slo ut Egypt, tror vi passet Hege perfekt, da Egypt gikk på en måte som passet Hege dårligere. At Tyrkias kvartfinale var rett før semifinalen mot Hege, tror vi gjorde sitt til at det denne gangen var Tyrkia som var mer sliten enn Hege i semifinalen. Dette utgjør en sum av små marginer som kan skille mellom pallplass eller ikke.

Finaletavlen til Hege ved slutt

Vi er kjempeglade og stolte, og slutter oss til alle gratulantene. Hege, dette var stort!

Søndag går treningsveninnen Iselin K. Pedersen som siste norske. Vi håper Iselin har blitt inspirert av Heges fantastiske innsats, og fastslår at det blir en spennende siste dag i jr. VM.