Fredag tapte Maria knepent mot en australsk utøver som røk ut i kvartfinalen i en klasse med 40 jenter.

Maria B. Roll gikk rett til andre runde på walk-over. Der møtte hun en australsk jente. Marias beste våpen er kontring med gyakuzuki og hun la derfor opp til en taktikk hvor motstanderen skulle angripe først.

Maria (arkivbilde)

Problemet var bare at den australske jenta hadde bestemt seg for samme taktikk og tida gikk derfor uten at det skjedde så mye. Vi la derfor opp til en ny strategi hvor Maria skulle ta mer initiativ og presse motstanderen. Det gjorde australieren også. Maria endte opp med tre angrep, mens motstanderen hadde fire, og var dessuten nærmere scoring. Dermed tapte Maria på dommeravgjørelse.

Det var 40 jenter i klassen og den australske jenta gikk videre til kvartfinalen hvor hun tapte 1-2 for en bosnisk utøver. Den bosniske jenta tapte senere semifinalen for en østerriksk utøver på dommeravgjørelse.

Dette viser hvor små marginene kan være i et slikt stevne og vi gratulerer Maria med flott innsats i sitt første VM.

Fredag skal Nora og Hege fra Mizuchi og Bettina Alstadsæther fra Stavanger i ilden og i morgen er det Iselin sin tur. Følg med videre på hjemmesidene.