Grunnet krav om pass på Ryanair til Sverige, kom dessverre ikke Iselin med flyet og måtte bli hjemme. De andre vant sine klasser.

Verdens mest stivbente flyselskap, Ryanair, har innført online innsjekking, og at du må vise pass som legitimasjon, da vi ikke har noe EU-legitimasjon. Selv om vi skal til Sverige, du har legitimasjon, har sjekket inn og betalt alt. At det var en nordmann som stod ved utgangen, hjalp ikke. Regler er regler, og sunn fornuft noe annet.

Uansett, vi fikk de andre jr. VM-uttatte våre ned til Stockholm senere med SAS, da de skulle gå søndag.

Over 1200 påmeldinger fra 9 land i årets utgave av Stockholm Open i karate. Det hele gikk på 5 matteområder i 2 dager. Arrangøren er veldig imøtekommende og fleksibel, og det er alltid hyggelig å delta der.

Vi savner et mer spesifisert tidsskjema, og det har de lovet for neste år. Det vil spare trengsel i hallen og unødvendig mye venting og usikkerhet.

Hege Haavaldsen (15), 14/15 år – 54 kg
Etter en slik dårlig start med at Iselin ikke kom med flyet og dermed ikke fikk delta, kunne det egentlig bare gå oppover. Og det gjorde det. Lørdag var det Hege (og Iselin) som skulle gå, og Hege vant sine 3 kamper suverent, scoret 24 og fikk 3 straffepoeng imot, på grunn av kontakt til hodet. Scoret med kroppsslag, hodeslag, spark til kroppen og spark til hodet, samt nedtagning med oppfølging. Kjempebra av Hege og fin oppkjøring mot jr. VM.

Hege

Maria B. Roll (16), 16/17 år – 53 kg
Maria vant klassen, og fikk matchet seg mot en annen måte å gå på, da hun møtte en serbisk jente i finalen. Maria løste det brukbart, og ble en erfaring rikere. Vant finalen 6-1.

Maria

Nora S. Evensen (16), 16/17 år + 59 kg
Nora fikk hard motstand i første kampen, men hun red av stormen fra Sveriges beste i klassen. Deretter gikk det greit i semifinale og finale. Flott innsats av Nora. Dermed vårt tredje gull.

Nora

Caroline (arkivfoto)

Gitte H. Brunstad (18) og Caroline A. Thomassen (19) sr. – 68 kg
Arrangør hadde ikke satt opp klasser for 18-21 år, og kun 3 klasser for sr. kvinner. Dermed havnet Gitte og Caroline i samme klasse. Stevnets hardeste og beste klasse etter vår mening. Begge møtte i første runde Sveriges landslagsutøvere, så trekningen var ikke heldig. Gitte vant en tøff kamp 8-6 mot Stephanie Kaup, som har medaljer fra store internasjonale åpne stevner. Begge fikk straffer for kontakt, og det var en tøff batalje hvor Gitte stod flott. Caroline måtte se seg slått av Joanna Stassos 1-2, som senere tapte sin semifinale. Dermed var Caroline ute, mens Gitte vant sine neste 3 kamper suverent, 6-3, 6-0, og finalen 4-1. Tøff oppkjøring for en tøff Gitte, mens Caroline fikk erfart at brystbenskaden er til å leve med, samt at hun nå får justert beskyttelsesutstyret sitt. Det betyr at hun må stå på fremover for å hente inn det hun har tapt på skadeavbrekket, før det braker løs i Marokko om 11 dager.

Gitte

Mikael Amroun (18), sr. – 84 kg
Mikael måtte også gå med seniorene, og i en høyere vektklasse. Det plaget ham litt til å begynne med, men han vant 3 individuelle kamper og dermed klassen.

Mikael

Han fightet bedre og bedre, og for matchingens skyld foreslo arrangør å sette Finland sin ene utøver sammen med Mikael på lag (3-mannslag). Selv om de kun var 2 på laget, gikk de til finalen mot Armenia, hvor Sensei Henriksen kjørte et taktisk oppsett etter å ha studert Armenias utøvere og oppstilling i 2 innledende runder. Han ga bort første kampen til Armenia, hvor de hadde sin beste utøver, og satte Mikael på plass 2 mot deres nest beste. Den kampen vant Mikael suverent 7-2, etter å ha kastet armeneren rundt. Finnen på plass 3 møtte da Armenias tredje utøver og vant 2-1. Dermed seier i lag 2-1. Mikael har som flere av våre andre vært syk denne uken, men også han stod godt på gjennom stevnet nå som han var feberfri.

Mikael og Marko Vaulakorpi

Caroline, Nora og gitte stilte også i lag, for at Caroline skulle få litt mer matching, og her ble det bronse.

Dermed ble fasit 6 gull og 1 bronse. Styret gratulerer med flotte resultater og god matching, og håper alle nå blir helt friske og får kjørt skikkelig frem mot jr. VM i Marokko. Jr. VM går 12-16 november.