Grunnprinsipper for hurtighet og kraft, samt gjennomgang av shitei versjonen av Seienchin.

Både små og store fikk igjen en flott kveld med Soke Yoshimi Inoue, 8. Dan.

Alle våre beste katautøvere fikk trent med Soke Inoue i løpet av seminaret. Synd at ikke flere av Kofukans kata konkurranseutøvere deltok, og at ikke flere dommere fra forbundet deltok.

Vi er fulle av superlativer i forhold til denne personen. Glimrende teknikk og hurtighet, nøyaktig innføring og god pedagogikk. Når han også er svært sympatisk og meget humoristisk, er det hele nødt til å bli bra. At han er en av verdens mest populære og ettertraktede instruktører skjønner vi godt etter disse, altfor korte, dagene med ham.

Igjen vil vi bemerke at det er eksepsjonelt, og utrolig spennende, med en så erfaren og merittert Japansk karatemester som greier å balansere tradisjonell karate, effektiv karate og konkurranse karate på en så suveren måte. Klubben søker stadig nye veier for å bli bedre. Som Norges ledende konkurranse karateklubb, fikk vi mange gode impulser, og blir ikke lettere å ha med å gjøre etter dette.

Styret fikk klare innspill etter avsluttet seminar, om at dette var svært ønskelig å få til igjen. Det skal vi få til igjen. Mizuchi er ikke det samme etter Soke Inoues besøk.

Det hele ble avsluttet med hyggelig middag, hvor også våre gode venner Lennart Larsson og Per-Ola Olsson, begge 7. Dan Inoue-Ha shito-ryu, deltok. Vi skylder dem en stor takk for at de fikk i stand seminaret med Soke Inoue, og at de fulgte med ham til Oslo på hans første seminar i Norge.

Soke Inoue drar tirsdag tilbake til Japan, for så i neste uke å reise til Venezuela, hvor hans elev Antonio Diaz er. Diaz tok sølv i siste VM, hvor han tapte med dommerstemmene 2-3 i finalen. Soke Inoue mente han muligens burde ha valgte å bruke en annen kata i finalen.

Neste senior VM skal gå i Beograd, Serbia, høsten 2010. En av Inoues kvinnelige elever slo nylig Vietnams verdensmester i 2008, H. Nguyen i et Asia stevne. Soke slutter nå som landslagstrener, men følger sine elever til mesterskap. I Beograd håper han på individuelt gull til sine elever for både menn og kvinner i kata. Det vil ikke forundre oss om det skjer.