Teknikk var i fokus da Soke Yoshimi Inoue, 8. Dan, kjørte sine første treninger i klubben mandag.

Utøvere fra wado ryu, shotokan og shito ryu deltok, og alle fikk oppleve en usedvanlig dyktig pedagog og utøver i Soke Inoue.

Fra den japanske ambassaden deltok også 2 utøvere som tilhører shito kai, samt at det var en rekke svensker som deltok. Av norske dommere deltok Muzli Hakaj og Rachid Amroun.

Fra treningen for svartbelter på søndag

Det var viktige prinsipper for å skape hurtighet og kraft i alle teknikkene, Soke Inoue var mest opptatt av søndag. Kombinasjon mellom avslappethet og teknikk, samt det fysiologiske grunnlaget for effektiv energi- og kraftoverføring, ble grundig gjennomgått. Han var opptatt av å knytte sammen grunnteknikker, kata og kumite.

Videre ønsket han at vi skulle forstå at enkelte detaljer slett ikke var viktige for effekten av teknikker, og nærmest var bortkastet tid å fokusere på. Også individuelle små forskjeller var viktig å akseptere, i og med at mennesker er forskjellig bygget.

Svartbeltepartiet opplevde en usedvanlig hurtig og teknisk god utøver, og med tanke på hans alder, var han ekstremt god.

Sensei Henriksen mente etter trening at Soke Inoue definitivt var en av de aller beste han hadde sett i løpet av sine 38 år innen karate. Videre sa Sensei at mye av prinsippene var svært like det som ble trent på 70 tallet, hvor Tani ha shito ryu ble trent.

Soke Inoue er i tillegg til å være en topp utøver av karatekunsten, en meget god pedagog og en usedvanlig hyggelig og åpen person. Vi gleder oss til øktene i kveld, og føler med de som ikke har fått anledning til, eller ikke har prioritert å trene med en slik sjelden og unik mester.