Iselin K. Pedersen, 14/15 år, og senior damelag tok gull.

Med 35 nasjoner, med sterke nasjoner som Tyrkia og Frankrike i spissen, hevdet Norge seg sterkt ved de norske jentene. Det startet med medaljer til guttene, men så kom jentene i gang.

I 14/15 år tok først Mikael Kerboeuf, – 57 kg, Sindre Eriksen – 70 kg og Hege Haavaldsen – 54 kg bronse i sine klasser.

Tyskland gull, England sølv, Hege og Sveits bronse

Så gikk Iselin K. Pedersen til topps i + 54 kg. Etter å ha vunnet 3 kamper, stod hun i finalen overfor danskenes håp i klassen i jr. VM. Iselin brukte sin overlegen teknikk, og sparket den danske jenta 2 ganger i hodet, og vant finalen 6 – 0.

Holland bronse, Danmark sølv, Iselin gull og Finland bronse

Dette så ut til å inspirere de norske jentene våre i lagkamp senior, hvor Norge stilte med et svært ungt lag, Gitte H. Brunstad (18) og Caroline A. Thomassen(19), fra Mizuchi, og Monessa Tørge (18) fra Stavanger. I tøff pulje slo de først et dansk lag, hvor Gitte og Caro vant, mens Monessa måtte se seg slått.

Så stod Sveits i kvartfinalen, og igjen var Gitte sterk med seier 6-5, Monessa tap med 0-8, mens Caro vant 3-0. I semifinalen stod Tyrkia, og mange trodde nok at løpet var kjørt, men jentene ville det annerledes. Først vant Gitte 5-3 og viste ingen respekt. Så tapte Monessa 0-5, mens Caro fightet tøft og sterkt, og vant 4-2.

Sensasjonen var et faktum. Norge var i finalen, hvor de skulle møte Frankrike. Igjen gikk Gitte sterkt ut, og vant respektløst 3-1. Så gikk Monessa på tap 0-5, mens Caro avgjorde det hele med 2-0, og seier til Norge.

Caroline Thomassen, Monessa Tørge og Gitte H. Brunstad

En kjempesensasjon av vårt unge lag, som vant manges respekt. Søndag går de individuelle klassene, og jentene har nå vist veien.