Gull til Kim Andre og bronse til Monessa Tørge på første dag av World Cup i karate for ungdom 14-18 år i Chalkida, Hellas.

Kim Andre Werner, fra Mizuchi karateklubb, tok fredag gull i klassen junior – 76 kg.

I første kampen slo han en tyrker 4-1. I semifinalen mot Egypt, stod det uavgjort 1-1 da 2 sekunder gjenstod og Kim Andre kastet egypteren, og fulgte opp med et perfekt slag som ga 3 poeng, samtidig med sluttsignalet. En kjempeteknikk og finale på Kim Andre etter seier 4-1.

I finalen stod nok en egypter. Kim Andre tok raskt ledelsen 1-0 på et flott slag med forreste hånd til hodet. Etter hvert økte han til 2-0 med samme teknikk. Egypteren hentet inn 1 poeng, men Kim Andre kontrollerte inn til seier 2-1.

Egypt har 1,1 millioner utøvere og er som Tyrkia, store karatenasjoner. At Kim Andre tar gull etter å ha møtt motstandere fra slike karatenasjoner er oppsiktsvekkende.

Det ble bronsemedalje på Monessa Tørge fra Stavanger k.k i junior – 59 kg. Hun slo først en gresk utøver etter dommeravgjørelse. Deretter slo hun en jente fra USA 1-0, før hun i semifinalen tapte 0-2 for Egypt. Hun gikk dermed til bronsefinale hvor hun vant 3-0 mot en gresk jente.

Både Nora S. Evensen, Mizuchi, og Kristoffer Garnæs fra Stavanger k.k., tapte første runde for en av finalistene i klassen, for deretter å tape første rekvalifisering.

Lørdag skal Maria B. Roll, Mizuchi k.k og Erlend Moen, Stavanger k.k i ilden.