3 økter om dagen i 3 dager var obligatorisk for alle deltagerne i World Cup i forkant av mesterskapet.

WKF (World Karate Federation) hadde lagt opp til en allsidig treningsleir for alle de unge utøverne i forkant av World Cup. 2 økter på matter i saler, og 1 økt på gress blant palmer ved stranden. Et stort og flott anlegg ved sjøen, i nydelig sommervær, ga flotte rammer for hele arrangementet.

Trening i parken ved stranden

25 land fra alle 5 kontinenter deltar. Krav til obligatorisk deltagelse på leiren for å kunne delta i World Cup, gjorde forholdene like for alle. De 3 daglige øktene fra 08.30 – 12.30, inneholdt de fleste elementer fra tradisjonell trening og konkurransetrening.

Claude Pettinella gir sine instrukser

Ansiktsutrykkene til en del av utøverne når de stod klare og oppdaget at de skulle trene kata også, ga undertegnede uforglemmelige minner. Nå viste det seg at kataene var fra shito ryu, slik at de ikke var like vanskelige for Mizuchis utøvere som for shotokanutøverne fra Stavanger. Men, det var uansett bare for alle å prøve å gjøre det beste ut av det hele.

Katatrening på stranden

Øktene bar preg av mye instruksjon og innlæring av spesielle kombinasjoner, og ikke nødvendigvis så hardt for kroppen til utøverne våre. Vi ble derfor enige om å kjøre en egen økt på kvelden for å drille våre egne konkurranseprinsipper så nært World Cup.

Norsk treningsøkt

Flere andre nasjoner gjorde det samme, og utøverne kom opp i 4,5 timers trening hver dag. Finland hadde kun en kumiteutøver, og en katautøver, og de trente sammen med oss.

På slutten av første dag var Nora S. Evensen uheldig og tråkket over. Ankelen ble teipet etter alle kunstens regler, og Nora stilte på alle treninger. Slike mengder med trening rett før et stort stevne er mildt sagt ikke optimalt, men det var som nevnt likt for alle.

Nora med ankelskade

Obligatorisk treningsdag 2 (onsdag) er over, og vi skal kjøre en kveldsøkt. Vi venter spent på morgendagens trekning for konkurransen fredag og lørdag.