Sensei Henriksen hadde sammen med Espen C. Skretting lagt opp til å teste utøvernes reaksjonsevne sist lørdag.

Mens de fleste har begynt ferien, jobber våre konkurranseutøvere med å bli enda bedre.

Denne gangen ble tekniske måleapparater tatt i bruk. Systemet som ble brukt, er et enkelt amerikansk system. Man hang opp en registrator på en slagsekk. Registratoren stod i forbindelse med en enkel datamaskin, som ga lyd og lyssignal til utøverne, som da måtte reagere så raskt som mulig med forskjellige teknikker.

Reaksjonstest på Gitte H. Brunstad

Datamaskinen ga så resultatet umiddelbart etter hver utført teknikk. Man justerte høyden på registratoren til hver enkelt utøver. Det ble også brukt avstandsmålere til slagteknikkene, slik at hver utøver skulle slå samme lengde på slagene.

Denne gangen målte vi slag med bakerste hånd og med forreste hånd, samt kontring med sparkene mawashi og med ura mawashi. Utøverne opplevde det som spennende og interessant.

Målet er å skape enda mer bevissthet på viktigheten av å trene reaksjon, og forhåpentligvis øke reaksjonsevnen over tid gjennom trening og periodiske målinger.

Reaksjonstest – Sensei Henriksen med yngste utøver Odin Valentin

Espens sønn, Odin Valentin, var med far, og mor Kim på trening, og reagerte lite på lyd, men viste stor reaksjon på lys.