De avsluttende sommergraderingene ga klubben 6 nye svartbelter.

Ca. 125 av klubbens utøvere gikk opp til gradering i forbindelse med graderingsleiren som ble avholdt første helgen i juni. Som vanlig de senere årene, var det Asker k.k., og vår klubb som avholdt leir sammen.

Instruktører i meditasjon

Helsethallen var innleid, sensei Henriksen og Britt Haavaldsen arrangerte alt. Det ble kjørt treninger fra kl. 10.00 om formiddagen til 18.00 på kvelden, lørdag og søndag.

Instruktører var fra Mizuchi, Rasmus Verlo, 1. Dan, Tormod Evensen, 4. Dan og sensei Henriksen, 6. Dan, samt instruktører fra Asker k.k.. I tillegg var noen av våre dan graderte konkurranseutøvere hjelpeinstruktører.

Et barneparti i meditasjon

Det var delt inn i grupper i henhold til alder og ferdighet. Leirdeltagerne fikk skikkelig spissing av graderingspensumet sitt i løpet av helgen. Vi tror mange kanskje fikk det nødvendige siste løftet, som gjorde at graderingen ble bestått, eller at de fikk en høyere klasse en de ville fått dersom de ikke hadde vært med på leiren.

Gradering til svart belte er den graderingen som vanligvis tiltrekker seg mest oppmerksomhet. Det er liksom noe eget med det å skulle bestå en gradering til svart belte, og kunne ikle seg den fargen på beltet som du skal ha resten av ditt karateliv.

Nye svartbelter graderingshelgen ble Henrik Engelschiøn, Camilla Reisæter, Malene D. Myreng, Edmond Sejdijai.

Nye svartbelter søndag: Henrik Engelschiøn, Malene D. Myreng, Edmond Sejdijai, Camilla Reisæter

Onsdag ble de to talentene våre, Camilla T. Skaanes og Matilde Bratli gradert til junior 1. Dan. Sensei Henriksen sa i sin oppsummering at vi her hadde med de 2 største talentene i klubbens historie, og at han ikke hadde sett maken i sine 33 år som sensor på graderinger.

Matilde får overrakt svart belte av sensei Henriksen

Deres graderinger var usedvanlig gode, og deres nivå i kata lå høyere enn noen 11 åringer vi tidligere har hatt i klubben. At deres kumite også holder svært høyt nivå, er hevet over enhver tvil.

Endelig svart belte: Matilde Bratli og Camilla T. Skaanes

Med 14 Kongepokaler, 122 sr. NM, 160 jr. NM gull, medaljer i EM og VM av våre klubbutøvere gjennom historien, er dette sterke uttalelser fra sensei Henriksen. Fremtiden vil vise om de to vil videreutvikle talentene sine.

De som ikke bestod graderingen sin denne gangen må bare stå på videre.

Styret gratulerer alle som bestod, og spesielt våre nye svartbelter med vel gjennomført gradering.