Under en tilstelning i Bærum rådhus tirsdag, fikk Gitte H. Brunstad Bærum kommunes idrettsstipend for 2009.

22 av Bærums beste idrettsungdommer var samlet i rådhuset til forfriskninger tirsdag ettermiddag, for utdeling av stipender.

Gitte (17), som har vært landets beste kvinneutøver i sesongen 2008/2009, vant jr. NM i Stavanger i månedsskifte november/desember 2008, tok bronse i jr. EM i slutten av januar 2009, og vant NM senior i slutten av mars.

Gitte er en tøff utøver, med en rekke internasjonale meritter opp gjennom ungdommen. Vinner av Stockholm Open, British Open og US Open, er noen av disse.

Ordfører Odd Reinsfelt og Gitte H. Brunstad

Ordføreren sa i sin tale at stipendet først og fremst er en anerkjennelse av utøverens prestasjoner. Ordføreren sa videre at i disse økonomiske krisetider, ønsker Bærum kommune å vise at de ikke har til hensikt å kutte ned på sin støtte til idretten. Idretten er viktig på så mange måter, at det fortsatt vil være et satsningsområde for kommunen.

Gitte sa selv at hun satte pris på anerkjennelsen, og at stipendet vil lette det økonomiske trykket på hennes egenandeler i sesongen som kommer.

En del av vinnerne samlet utenfor Bærum rådhus

Det ble gitt 3 forskjellige størrelser på stipendene. Stipend 1 gikk til 1 utøver. Det nest største gikk til 2 utøvere, hvorav Gitte var en av de to. Den tredje typen ble gitt til 19 utøvere.

Styret gratulerer Gitte med stipendet, og regner med at det vil spore til ytterligere innsats i sesongen 2009/2010.