Sensei Henriksen mener leiren er enestående og bør inn som fast opplegg for alle unge som ønsker å satse på toppnivå.

Leiren går hvert år i mai, og på samme sted, Alfeld (Leine), noen mil syd for Hannover. Denne gangen var ungdommer fra 7 lands ungdom og juniorlandslag samlet i den lille byen. I tillegg var det masse tyske utøvere som ikke er oppe i det sjiktet ennå. Til sammen nærmere 300 ungdommer i alderen 10-21 år.

Norge, Danmark, Russland, Luxemburg, Sveits, Østerrike og Tyskland stilte med utøvere og coacher fra sine landslag. Danmark med 20 utøvere og 10 ledere/dommere/foreldre.

Leiren begynte på kvelden torsdag, Kristi himmelfart, og ble avsluttet søndag morgen. På grunn av det store antallet utøvere, ble det litt færre sparrerunder per utøver enn i fjor. Til sammen fikk utøverne ca. 80 sparrerunder og mellom 4 og 10 kamper med internasjonale og tyske nasjonale dommere.

I kø for grillmat lørdag kveld fra venstre: Maria, Yvonne, Robin og Mikael

De norske som reiste sammen med sensei Henriksen denne gang var Yvonne Murray, Maria B. Roll, Robin Murray, alle fra Mizuchi, og Mikael Kerboeuf fra Oslo k.k. Henriksen sier de stod skikkelig på, og trente hardt helle veien.

Sparring på morgenøkten søndag

Noen av timene bestod av 2 minutters sparring, med 15 sekunders pause til å bytte partner. Andre timer bestod av gutter 2 minutter, så jenter 2 minutter sparring. Et opplegg hvor man sparrer mot mange gode og forskjellige utøvere, hvor man må være i særdeles god fysisk form for å kunne stå hele distansen skikkelig ut, og få maksimalt ut av det.

Mikael Kerboeuf tok bronse

Henriksen berømmer de norske for dette. I den individuelle matchingen med dommere, var det Maria og Mikael som gjorde det best, med sølv til Maria og bronse til Mikael. Maria og Yvonne fikk også gå lagkamper for Sveits, da alle landene skulle stille kombinerte jente/guttelag, og Sveits manglet gode jenter denne gangen.

Maria B. Roll tok sølv

Dette laget tok bronse, etter å ha tapt for Tyskland, men slo Russland. Begge våre jenter gjorde en fin innsats og bidro til bronsen.

Maria og Yvonne sammen med Sveits fikk bronse i lag, sensei Henriksen assisterer Antonio Leuchi ved medaljeutdelingen

Siste økt var søndag morgen kl. 05.00, og det var mange slitne utøvere denne morgenen. Men våre norske sto på og fikk mye ut av denne økten også, selv om mange bare diltet igjennom.

Se klokka på veggen!

Til slutt hjalp alle til med å rydde hallen for de 6 matteområdene. Sensei Henriksen legger også til at han la merke til at den tyske landslagstreneren, Antonio Leuchi, brukte sine landslagsutøvere til det meste. Når de selv ikke var på matten, så satt de enten i sekretariater, jobbet med matter, eller jobbet i kiosken.

Alle er med og rydder

Både han og hans utøvere gikk hele tiden foran som gode eksempler på at her gjaldt felles innsats, enten du er sjef, topputøver eller kommende stjerner.

Sensei Henriksen avslutter med at neste år ønsker han flere utøvere, trenere og dommere fra Norge med seg.