Mange har stilt seg spørrende til uttaket til Nordisk mesterskap. Ingen Mizuchiutøvere deltok.

Det ble ingen gull i Nordisk på Norge, for første gang på mange år. 1 sølv og 3 bronser ble medaljefangsten. I fjor var vi beste nasjon – i år ble vi nest sist. Hva har skjedd?

Mange reagerte på at ingen Mizuchiutøvere var tatt ut til Nordisk mesterskap i helgen. Vi dominerte NM med 5 av 7 mulige gull, 2 uker før Nordisk. Likevel var ingen Mizuchiutøvere i troppen.

Av Norges 5 utøvere, var det kun én som vant NM, og det var norgesmester i kata, Arne Wallan fra Sakura karateklubb. Mange har henvendt seg til oss og etterlyst årets Kongepokalvinner, Stian Bagroen?

Videre har man etterlyst karatekjempen Lars F. Berrum som har vunnet Nordisk de 2 siste årene, og Mikael Amroun som var blant de beste i NM?

Vi har også fått spørsmål om hvorfor to andre utøvere som ikke deltok i NM, Steffen Larsen og Marius Mørner-Bartnes, fikk reise, men ikke Lars F. Berrum? Og videre hvorfor Jan O. Brynie og Eirik Vandvik, begge med bronse i NM fikk reise, og ikke vinnerne av klassene, Jørn O, Hansen og Stian Bagroen?

I og med at vi har vår sensei Henriksen i trenerteamet for landslaget, spurte vi ham om han kunne oppklare det hele.

Vi er forpliktet politisk, til å stille i Nordisk, starter sensei Henriksen. Stian har valgt å be om å få kjøre sitt eget opplegg denne våren, i samarbeid med landslaget. I trenerteamet er vi 3 karatetrenere, og jeg ville at Stian skulle få tilbud om Nordisk, men de andre så det ikke slik. Jeg snakket med Stian, og han ønsket heller å satse på Tsjekkia helgen etter som han mente var bedre matching.

Det samme sa Mikael som var den eneste fra Mizuchi som var tatt ut, og takket nei til Nordisk. På grunn av skolearbeid måtte han velge mellom Nordisk og Tsjekkia, som klubben reiser til med en stor tropp kommende helg.

Lars har ikke signert kontrakt med landslaget for 2009 og var dermed ikke aktuell. Jørn Ove satser ikke på landslaget og var derfor også uaktuell.

Hva med Gitte og Caroline i kumite, og Iselin i kata? Gitte er jo nybakt vinner av bronse i jr. EM og Caroline regjerende nordisk mester. De var også i finalen mot hverandre i kumiteklassen i NM.

Sensei Henriksen svarte at Gitte og Iselin var for unge til å delta i Nordisk; man må være 18 år. Han sa videre at Caroline har kjørt for dårlig gjennom våren og må vise at hun vil noe. Hun må øke treningsmengden og prestere bedre enn vi så i NM.

Andre damer er for unge eller har ikke prestert godt nok. I og med at vi er forpliktet til å delta i Nordisk, valgte landslagsledelsens flertall å sende de utøverne som er sendt.

Vi er inne i en periode hvor vi har få norske seniorer som satser skikkelig, mens vi har mange under 18 år. Norge vil derfor i år satse på en stor tropp til jr. VM, for å bygge opp en god tropp frem mot senior-alder etter hvert.

Norge sender heller ingen utøvere til EM i mai. Hele 4 av fjorårets senior landslagsutøvere har enten lagt opp eller følger ikke landslagets opplegg for øyeblikket. Geir M. Brastad har lagt opp og Stian Bagroen, Lars F. Berrum og Arik Amroun følger ikke landslagets opplegg for øyeblikket.

De andre aktuelle greide ikke kvalifiseringskravene som landslagsledelsen hadde satt opp.

Dette er første gang i historien at Norge ikke stiller med utøvere i EM. Men, jeg ser ikke bort fra at vi allerede til helgen vil se at Stian og Lars viser at de er på vei tilbake til landslaget, avslutter sensei Henriksen.