Skandinavias største katastevne ble avholdt i helgen. Klubben sikret Norge 3 gull, 1 sølv og 1 bronse.

Over 600 utøvere fra 8 nasjoner deltok i den 22. utgaven av ” Svenska katapokalen”. Et rent katastevne på 8 matter gjennom en hel dag.

Tidligere er det kun Mizuchi som har vunnet gull for Norge i dette stevnet gjennom de 22 årene stevnet har blitt avholdt.

Fra Norge deltok Pål Vatsvåg fra Stavanger karateklubb, og 6 yngre utøvere fra Mizuchi karateklubb. Vatsvåg stilte i seniorklassen, men ble slått ut av en finne i første runde. Finnen tapte senere, og tok bronse, så det ble ingen rekval for Vatsvåg.

Hos Mizuchi var det stilt forventninger til de to talentene Matilde Bratli og Camilla T. Skaanes i klassen 11 år. De skuffet ikke, og i klassen med 23 utøvere, gikk de to Mizuchi jentene til finalen. Begge gikk svært bra, og det ble Matilde som vant med dommerstemmene 2-1.

Camilla T. Skaanes og Matilde Bratli

Carl G. D. Myreng gikk også veldig bra i klassen 12 år, men tapte for en engelsk utøver i semifinalen. Dermed bronse til unge Myreng, mens det ble gull til en utøver fra Russland. Denne klassen var sammen med senior herrer, den klassen som holdt høyest nivå på de 5 beste.

I lagkata mix 12/13 år gikk Mizuchi til finalen, med Matilde, Camilla og Carl Gustav, etter å ha slått ut et svensk lag. I finalen slo de nok et svensk lag, og tok Norges andre gull for dagen.

Camilla T. Skaanes, Carl G. D. Myreng og Matilde Bratli. Bak Geir V. Henriksen.

Regjerende senior Norgesmester for kvinner, Iselin K. Pedersen stilte i sin egen aldersklasse, 14/15 år. Det var 34 jenter i klassen. Dette er en internasjonal klasse, og utøverne må skifte kata i hver runde.

Iselin hadde w.o. i første runde. I andre runde slo hun en finsk jente med Seienchin. I tredje runde en dansk jente med Bassai dai. I kvartfinalen slo hun en svensk jente med Gojushiho, mens hun i semifinalen slo en dansk jente med Kururunfa. I finalen slo hun en svensk jente med kata Seipai. Dermed sikret hun Norges 3 gull, og viste at hun blir farlig i kommende helgs NM i Oslo.

Iselin K. Pedersen

Nevnes bør også Thomas T. Støcklin, som i gutter 14/15 år tapte bronsefinalen, i en klasse med 36 utøvere. Thomas tapte første runden for en finne som gikk til finalen senere. Thomas fikk rekval, og vant 2 runder, før han tapte sin bronsefinale.