Mikael er akkurat blitt gammel nok til å delta i et av de største åpne stevnene i verden. Han var denne gangen eneste Mizuchi utøver.

Alle bilder er fra www.kampsport.tv

33 nasjoner deltok i årets Dutch Open.

Mikael har vist at han kan slå de beste norske i senior over 18 år, da han vant NM i 2008. Nå skulle han prøve seg mot seniorer for første gang i et virkelig storstevne.

Dutch Open er et av de beste og største åpne stevnene i verden, og målet var å få gått noen kamper, for å prøve nivået.

I første kamp møtte han en dreven ungarer, men Mikael var hurtigere både i sine rykk og med sine kombinasjoner. Han hadde blant annet en flott feiing av begge bena på sin motstander, men lykkes ikke helt med oppfølgingen. Mikael vant til slutt 2-0.

I neste kamp møtte han Finlands nye håp. En utøver som var vesentlig høyere enn Mikael, med stor rekkevidde. Igjen rykket Mikael ham, og utlignet for rekkevidde med rykk og hurtighet. Seier 3-0.

I åttendelsfinalen stod en av de franske landslagsutøverne på andre siden. Han fikk inn et spark til hodet på Mikael, som Mikael ikke blokket godt nok, og det hjalp ikke at Mikael fanget benet og kastet motstanderen og fulgte opp.

Valget for dommerne var enten å gi 3 poeng til franskmannen, eller 3 poeng til Mikael. Franskmannen tok ledelsen 3-0. Mikael kjørte på, og hentet inn 2 poeng, men den rutinerte franskmannen halte i land seier 3-2.

Franskmannen tapte semifinalen for Europamester Petersen fra Nederland, så dermed var Mikael ute. Kjempebra innsats og verdifull erfaring for unge Mikael.