Gitte H. Brunstad tok lørdag ettermiddag bronse i jr. EM i – 59 kg klassen.

Hun var en av de få jentene blant de 28 jentene i klassen, som hadde fått w.o. i første runde.

I 2. runde vant hun en jevn kamp mot Romania, 3-2. Gitte gikk tøft, og ble straffet to ganger for hard kontakt. I kvartfinalen slo hun Østerrike 2-0, etter å ha hatt god kontroll.

Gitte og sensei Henriksen

I semifinalen mot vertsnasjonen Frankrike ble nok trykket litt for stort, og Gitte tapte 0-3. Det var svært jevnt, og Gitte var absolutt nærme, og kastet den franske jenta ved en anledning. Men den franske jenta vant 3-0, et resultat hun også slo England med i finalen.

Dermed var Gitte klar for bronsefinale mot Kroatia. Et tett oppgjør, hvor den kroatiske jenta tok ledelsen, men Gitte holdt hodet kaldt. Gitte presset den kroatiske jenta til å gjøre feil på feil. Til slutt stod det 8-3 til Gitte. Den andre bronsen gikk til Serbia.

Gitte på pallen

Gitte har en tøff og kompromissløs stil. Det fungerer veldig bra internasjonalt, noe hun har vist ved å vinne British Open, US Open, Stockholm Open og andre internasjonale stevner. Vi har medaljer tidligere fra sr. EM, men dette er klubbens første medalje i et jr. EM.

Dette skulle bli en flott norsk dag ved at også Martin Heede fra Troll k.k., Oslo, tok bronse, etter å ha tapt semifinalen i siste sekund. Han ledet 1-0 til det gjenstod 3 sekunder, hvor han fikk en ura mawashi i hodet og tapte. Han vant i midlertidig sin bronsefinale.

Gitte og Martin Heede (Troll k.k.). Begge bronsevinnere.

Nora og Kim Andre røk ut i første runde. Nora tapte i forlengelse, etter å ha fightet bra, men et par feil felte henne.

Kim Andre hadde flere flotte scoringer, men hadde definitivt ikke dagen og dommerne.

Bettina Alstadsæther, Stavanger k.k., tapte i forlengelse for en utøver som senere tok bronse, mens Håkon Fjeldstad, Skedsmo k.k., røk ut i første, og hadde ikke helt dagen.

Søndag skal vår siste utøver, Mikael Amroun gå u.21 – 78 kg, mens Eirik Vandvik fra Stavanger k.k. er siste norske ut i u.21 – 68 kg.

Styret gratulerer Gitte med bronse i jr. EM, og det samme til Martin Heede, Troll k.k.!