Klubben fikk rett før jul 6 nye svartbelter. Vi intervjuet yngste og eldste.

Carl Gustav D. Myreng (12), graderte seg sammen med Morten Lein (50) til svart belte på julegraderingsleiren. Carl Gustav besto sin gradering 3 dager før han fylte 12 år på julaften, og ga dermed seg selv en flott presang til både bursdag og jul.

Morten Lein og Carl Gustav D. Myreng

Carl Gustav begynte med karate da han var 7 år, og har trent jevnt og trutt siden den gang. Han har konkurrert mye, først i kata (mønster) og siden også i kumite (kamp). Siden han begynte å konkurrere, har han vært landets beste i sin aldersklasse i kata. Faren hadde selv drevet med boksing og jiu jitsu, og det var han som fikk Carl Gustav og søsteren Malene i gang med karate.

Nå stortrives han i vårt miljø, og synes det er spesielt deilig å komme på trening og få ut aggresjon etter en dårlig dag. Han har gode venner i klubben og synes konkurranser er gøy, og spesielt når hele familien drar på reiser til utlandet til konkurranser.

At karate inneholder slag, spark, feiinger og kast, gjør at han anbefaler karate fremfor andre kampsporter på grunn av allsidigheten. Han ønsker å fortsette med konkurranse, og gradere seg oppover i dan-systemet i fremtiden.

Morten Lein er 50 år, og jobber som forsikringskonsulent. Han begynte å trene karate som 44 åring, mest fordi sønnen på 7 år ville begynne. Han legger til at han trente karate 1 år i studietiden i Sveits i 1983, hvor det var stilarten shotokan han trente.

Etter hvert som han og sønnen trente, fikk han selv skikkelig smaken på karate, og fortsatte videre etter at sønnen hadde sluttet. Rett før jul ble treningen kronet med svart belte.

Lein har også tatt på seg å instruere et av klubbens barnepartier fast fremover. Han liker utfordringen ved å undervise barn, samt at han mener at det er givende å formidle karates gode holdninger og verdier.

For sin egen del sier han at variasjonen i karate er spennende, samt at du får aktivisert hode og kropp på en flott måte gjennom karate. Han synes det er et godt treningsmiljø i klubben, og at det er spennende å få bryne seg på konkurranseutøverne av og til.

Videre graderinger er en klar utfordring som han håper å kunne ta i fremtiden.

Styret gratulerer begge med bestått gradering til svart belte og ønsker lykke til videre!