Fantastisk innsats gav 10 gull, 4 sølv og 1 bronsje i helgens jr. NM i Stavanger.

Det startet med at en av våre beste utøvere, Kim A. Werner måtte kaste inn håndkle lørdag morgen, grunnet feber og influensa. Men etter dette var det kun oppturer.

Balder Hjerpaasen tro til i kata ungdom 13 år, og vant det hele. Han trener hardt, og fikk nå betalt for innsatsen. At han skulle ta gull i kata var over forventet, og en gledelig overraskelse.

Balder på pallen (Foto: Norges Kampsportforbund)

I kata gutter 16/17 år, ble det sølv på Robin Murray (16).

På jentesiden i kata stilte vi med 3 jenter i 14/15 år, og de tok storeslem. Gull til Iselin K. Pedersen (14), sølv til Nora S. Evensen (15), og bronsje til Hege Haavaldsen (14). Kjempeinnsats av jentene.

Hege Haavaldsen (Foto: Norges Kampsportforbund)

I kumite ble det først gull til debutanten Karl A. Svendsen i ungdom 13 år, +45 kg klassen. Han fightet smart og tøft, og vant en av NM`s største klasser. Litt av en debut!

Karl på pallen (Foto: Norges Kampsportforbund)

I kumite jenter 14/15 år, var våre jenter suverene. I –54 kg vant overraskende Maria B. Roll (15) over Hege Haavaldsen i finalen, på encho sen. Maria trener hardt, og ble tatt opp i vår elitegruppe i høst. Dette har tydeligvis gitt resultater.

Maria og Hege (Foto: Norges Kampsportforbund)
Flott uramawashi fra Iselin (Foto: Norges Kampsportforbund)

I +54 kg var denne gangen Nora S. Evensen best, slik at Iselin K. Pedersen måtte tåle et 0–3 tap. Ekstra hyggelig for Nora, som fylte 16 år dagen etter, og dermed skaffet seg noen flotte bursdagsgaver i form av både individuelt gull og senere laggull.

Nora Evensen (Foto: Norges Kampsportforbund)

Flott innsats av våre 4 jenter, med dobbeltseier i begge klassene. I 16/17 år +59 kg, var Gitte H. Brunstad (17) utilnærmelig denne gangen. Gitte har en fighting sprit som er helt rå, og er tøff som få. Hun la nok inn en god søknad om å bli tatt ut til jr. EM i januar.

Gitte H. Brunstad (Foto: Norges Kampsportforbund)

På guttesiden i denne aldersklassen var Mikael Amroun (17) om mulig enda mer suveren i +76 kg. Han scoret hele 5 sanbon på nedtagninger med oppfølging, og ingen av konkurrentene var i nærheten. Utvilsomt mesterskapets beste kumiteutøver uansett kjønn og alder. Mikael fyller 18 år før jr. EM i januar, og vil derfor være blant de yngste i 18-21 år i EM.

I klassen 18-21 år jenter åpen klasse, feiet Caroline A. Thomassen (18) all motstand av banen, og vant alle sine kamper, uten at motstanderne fikk inn en eneste scoring. I løpet av 3 kamper scoret hun 15 poeng, 0 i mot.  

Caroline A. Thomassen (Foto: Norges Kampsportforbund)

Det ble avviklet 2 lagkampklasse i mesterskapet. Begge for under 18 år. På jentesiden slo vi Stavanger i finalen, etter at Nora hadde tapt først kamp 0-3, Gitte vant 7-0, og Iselin avgjorde med 2-0.

Sensasjonelt var det at guttelaget, uten Kim A. Werner, vant. Etter heldig trekning, slo vi ut et lag fra Troll i kvartfinalen, Nordnes i semifinalen, og Tiger i finalen. Unge Karl A. Svendsen ble satt inn i stedet for Kim Andre som var syk, og gjorde jobben fint hele veien.

I finalen gjorde sensei Henriksen som vanlig noen taktiske endringer, som skulle vise seg avgjørende. Etter å ha snudd på rekkefølgen på utøverne, satset vi alt på at Robin skulle få en av de utøverne på det sterke Tiger laget, som vi antok han kunne slå.

Robin på pallen (Foto: Norges Kampsportforbund)

Dette slo til, og Robin vant 6-0, over utøveren som ble Norgesmester i den klassen Kim Andre skulle deltatt i. Veldig sterkt av Robin.

I andre kampen var igjen Mikael suveren, og vant 6-0 over utøveren som vant bestemannspremien for kombinasjon gull i kata og gull i sin kumiteklasse. Dermed var finalen avgjort. Kjempeinnsats av våre unge utøvere.

Mikael Amroun (Foto: Norges Kampsportforbund)

Vi tror muligens at det er første gang vi fikk hele 10 Norgesmestere i et junior NM. Vi har tidligere tatt 13 gull i et jr. NM, men da var disse gullene fordelt på færre utøvere. At vi har en så stor bredde lover godt for fremtiden.

Det var også svært hyggelig at medaljene i mesterskapet ble spredd på 17 klubber fra Mandal i sør, til Narvik i nord. At det også var hele 8 klubber som tok gullmedaljer var svært gledelig.

En strålende fornøyd Mizuchi-gjeng

Årets junior Norgesmestere fra Mizuchi:

  • Balder Hjerpaasen, kata 13 år
  • Karl A. Svendsen, kumite 13 år + 45 kg og lag kumite u. 18 år
  • Maria B. Roll, kumite 14/15 år – 54 kg
  • Hege Haavaldsen, lag kumite u 18 år
  • Iselin K. Pedersen, kata 14/15 år og lag kumite u. 18 år
  • Nora S. Evensen, kumite14/15 år og lag kumite u. 18 år
  • Gitte H. Brunstad, kumite 16/17 år + 53 kg og lagkumite u. 18 år
  • Robin Murray, lag kumite u. 18 år
  • Mikael Amroun, 16/17 år + 76 kg og lag kumite u. 18 år
  • Caroline A. Thomassen, kumite 18-21 år åpen klasse.

Vi ble beste klubb, og medaljefangsten ga følgende resultater:

1. Mizuchi karateklubb 10 gull, 4 sølv, 1 bronsje
2. Tiger karateklubb 6 gull, 2 sølv, 4 bronsje
3. Troll karateklubb 3 gull, 3 sølv, 6 bronsje

Vi forsvarte dermed vår posisjon fra i fjor, som beste klubb i jr. NM.

Jentelaget på pallen
Guttelaget på pallen

Vi vil også gratulere Tiger k.k., som gjorde sitt beste jr. NM i historien. De fikk i tillegg beste utøver premiene for kombinasjon kata/kumite, ved Kristine Fjellberg og Toni Berg Alsamaria.

Mizuchi har under sensei Henriksen og hans trenerteam nå vunnet ca. 160 jr. NM gull gjennom historien. Dette er i særklasse, hvor nærmeste utfordrerklubb ligger på langt under halvparten.

Caroline og Mikael (Foto: Norges Kampsportforbund)

Klubbens styre er stolte av våre unge utøvere, og gode trenere, og gratulerer med en fantastisk avslutning av konkurranseåret 2008!