Reisebrev 5 fra Geir V. Henriksen

Japan sviktet alle tradisjonelt troende også i kata individuelt.


I damer gikk gullet til Vietnam, som har vært i Norge ved flere anledninger.Sølvet gikk til Italia.

På herresiden gikk gullet til norgesvennen Valdesi fra Italia, mens sølvet gikk til Venezuela. Bronsje til franskmannen som var i Oslo i august, og til England.I kumite – 65 kg vant Stian første kampen over Finland.I 2. runde ble det tap for den spanske verdensmeteren, men gå inn på


www.kampsport.no


og se kampen. Vi mener spanjolen fikk god hjelp av dommerne, i en kamp hvor Stian kjørte på sitt beste.

Stian Bagroen vs. C Castano (Spania)
Spanjolen ledet neste kamp 4-1, da han ble disket direkte for hard kontakt.Dermed ingen rekval på Stian.Lars slo først iraneren som vant i Istanbul Open, på dommeravgjørelse etter blant annet å ha kastet iraneren.I neste kamp slo han Tyskland, også her etter å ha kastet og scoret på oppfølging.I tredje runde gikk de til encho sen mot Portugal. Her hadde Lars scoring, og 2 flaggdommere var enig med oss, men den svenske hoveddommeren overdømte de to flaggdommerne, og Lars tapte.Lars gikk veldig bra, og viste at han kan gå jevnt med og slå noen av verdens beste utøvere. Utrolig sjelden at en hoveddommer gjør slikt, og ekstra sårt når hoveddommeren var svensk.Portugiseren tapte for Aghayev fra Aserbajan.Til finale gikk Aghayev mot grekeren Lars tapte jevn kamp mot i Istanbul.Japaneren i klassen gikk svært tradisjonelt, og ble fullstendig overkjørt av Petersen fra Nederland. Japaneren hadde kun armer, og ble sparket og kastet av Petersen, som senere tapte kvartfinalen for Aghayev.Den japanske jenta i åpen klasse gikk mer moderne og bevegelig, og gikk til finalen mot Spania.I skrivende stund vet vi ikke hvordan finalene endte.Dermed er VM over for Mizuchi utøverne, men de 3 Stavanger-utøverne skal gå søndag.Undertegnede vil forsøke å oppsummere søndag.Følg med!