Reisebrev 4 fra Geir V. Henriksen

USA slo ut Skottland, og var dermed klare for Norge i 2. runde.


I første kampen tapte Geir M. Brastad fra Stavanger 1-3 for den antatt svakeste amerikaneren. Brastad tok ledelsen 1-0, men sloknet fullstendig etter dette. Synd, da jeg vet at Brastad har mye mer inne.


I andre kampen møtte Lars en amerikaner som har bronse fra tidligere VM. Amerikaneren tok ledelsen 1-0 på Lars etter en billig scoring. Lars kastet ham flere ganger, men ble straffet uforståelig, fikk ikke fulgt opp og fikk til slutt straffepoeng imot seg. Det endte derfor med tap 0-2 i en kamp hvor Lars kjørte hele veien.


Jan O. Brynie fra Stavanger tapte tredje kampen 0-1, og dermed var USA videre.


Se video fra kampene på


kampsport.no

USA tapte senere for Egypt, og dermed ingen rekval på Norge.


Egypt tok senere bronse.


Japans lag i både dame og herre kumite røyk ut i andre runde. Deres stil er lik den de hadde for 30 år siden, og fungerte dårlig mot dagens bevegelige kumiteutøvere i lagkamp. Det skal sies at de stilte med svært lette utøvere, noe som ikke er vanlig i lag.


Deres damelag tapte for Italia, som senere tapte, mens deres herrelag tapt for Bosnia, som senere tapte. Dermed ble Japan uplassert i lag kumite damer og herrer.


Europa dominerte lagkampene, med Egypt som sterkeste utfordrer på herresiden, mens damesiden var helt dominert av Europa.


Torsdag ble de tyske jentene som var i Oslo på matchingen i august, verdensmestere i lag kumite. De slo Spania 2-1 i finalen.


Til finale i lagkumite menn gikk Tyrkia og Serbia, hvor Tyrkia vant. Bronse til Spania og Egypt. I lagkatafinalene møttes Japan og Frankrike både for damer og herrer, hvor Japan vant for damer, mens Frankrike vant for herrer.


Japanerne virker så langt å være langt bedre i kata enn i kumite. Konkurransekata har ikke utviklet seg på langt nær så mye som kumite de siste 20 årene, og det kan se ut som deres tradisjonelle kumitestil er gått noe ut på dato.


En annen faktor er etter min mening at dommere ikke lenger gir japanerne scoringer i hytt og pine, slik de gjorde før. Dommerne har blitt mer objektive i forhold til Japan. Vi får se om japanerne reiser seg i de individuelle klassene i kumite.


Sverige og Danmark stilte lag i herreklassen, men tapte i første runde.


Nå fokuserer vi på lørdagens individuelle klasser, hvor Stian skal ut natt til lørdag norsk tid, mens Lars skal gå lørdag morgen norsk tid. Han møter en tøff finne i første kamp. Stian har slått ham før, og kan gjøre det igjen. Vinner han, møter han regjerende verdensmester fra Spania i neste kamp.


De 3 andre norske utøverne skal gå søndag. Følg med!