Reisebrev 3 fra Geir V. Henriksen

I lag fikk vi walk-over i første runde. I andre runde møter vi vinneren av Skottland og USA.

Lag herrer går natt til torsdag og fredag, norsk tid.

Det er 58 nasjoner som stiller med lag. Dette betyr at vi er inne blant de 32 lagene som skal gå på fredag, etter at de fleste har gått første runde torsdag, og det er 32 lag igjen fredag.

De to lagene som kjemper om plassen mot oss er ikke rangert blant de beste, så vi bør ha en mulighet for avansement inn blant de 16.

Bilde fra kampsport.no

Lag i EM og VM er 5 personer. På laget går Geir M. Brastad, Steffen Larsen og Jan O. Brynie fra Stavanger k.k., Stian Bagroen og Lars F. Berrum fra oss. Alle, bortsett fra Stian, virker i topp slag.

Stian har store problemer med leggene, og har ikke kunnet kjøre skikkelig de siste dagene. Dessverre har vi ikke med reserver.

De siste årene er det i lag herrer at vi har vært oppe og snust på verdenstoppen. I VM for 2 år siden tapte vi i kvartfinalen, mens vi i EM i fjor ble nummer 5. I EM i år tapte vi i kvartfinalen.

Totalt deltar det 97 nasjoner. Det er mye som skal klaffe. Det er utrolige små marginer som kan skille seier fra tap. Først og fremst må vi være godt forberedt og dyktige.

Videre må en ha litt flaks med trekning. Noen lag passer oss bedre enn andre, samt at er man heldig, kan noen av de beste lagene slå hverandre ut. Man skal ha litt flaks med dommerpanel, da vi i en idrett hvor ikke ting måles i sekunder eller meter, helst skal ha gode og rettferdige dommere, uten forutinntatthet.

I tillegg må man selv på dette nivået, ha litt flaks for å komme inn på pallen. Skader underveis kan gå for og imot. I det hele, det er mange muligheter.

Vi har sett at nasjoner som er i finalen i det ene VM, blir uplassert i det neste store mesterskapet. I individuelt har Stian trukket en finne han har slått tidligere i – 65 kg. Jeg tror Stian kan ta den kampen og avansere. Da vil han møte den regjerende verdensmesteren fra Spania. Dette tror jeg blir for tøft, men det vil åpne for mulig rekval.

Steffen Larsen møte en japaner i første i – 70 kg, noe vi må forvente blir for vanskelig. Muligheter for rekval.

Jan O. Brynie møter Usbekistan i – 80 kg, som vi ikke vet noe om. Tar han den, møter han mest sannsynlig en kineser. Her er det gode muligheter.

Geir Magne møter en iraner i + 80 kg, som mest sannsynlig blir for sterk. Mulig iraneren går til finale, men da må han slå ut Italia og Tyskland, som har sine beste utøvere i klassen. Tror det blir vanskelig.

Lars sin klasse, åpen klasse, blir trukket på lørdag.

Følg med!