Reisebrev 2 fra Geir V. Henriksen

Trening, atspredelser og hvile, er utøvernes hverdag når VM start nærmer seg.

Lørdag var det besøk i området Shinbuya, ungdommens handleområde nummer en, som stod på programmet mellom øktene. Et eldorado av butikker tilpasset den yngre garde.

Lars, Jan O. Brynie og Steffen Larsen i Disneyland

Søndagen var det tid for et besøk i Tokyo Disney Resort. Et anlegg som var så stort, at man egentlig burde hatt flere dager på seg. Vårt største barn for anledningen, Lars, lot seg ikke be to ganger når de mest utfordrende lekene skulle prøves. Dog ble han vurdert som for stor ved ett tilfelle, men også japanerne falt for Lars sin sjarm.

Lars i Disneyland

Stian sliter med overtrente legger, så han stod over besøket i fornøyelsesparken, og fikk massasje på hotellet i stedet.

Flere norske, styremedlemmer og supportere, ankom søndag, og de siste nasjonene er på plass. Utøverne har nå ristet av seg tidsforskjellen, og selv om Stian sliter med leggene og Geir M. Brastad med de ene låret, så er vi så godt forberedt som vi kan være.

Dessverre er treningsforholdene ikke slik vi hadde håpet, da det ikke finnes matter å trene på.

Onsdag blir en spennende dag. Da er det kongress, hvor blant annet regler for de kommende årene skal stemmes over. Regler som involverer 18-21 år, og hvorvidt de som har deltatt i senior mesterskap skal få delta i dette. Innføring av gjennomsiktige beskyttelsesmasker for alder 14/15 år.

Vi trodde regler for kast skulle opp som sak, og muligens forbys, men vi er nå blitt informert om at den eneste endringen som kommer er at kast må gjøres innen 2 sekunder, i motsetning til tidligere, hvor regelen sa 2-3 sekunder. I praksis betyr dette at de ønsker mindre riving og sliting.

Vi er svært positive til at kast fortsatt er med, og den nye endringen. Vi stoler ikke helt på vår informasjon om reglene rundt kast, og avventer til etter kongressen, men lever i håpet om at det blir slik.

Undertegnede har snakket med en rekke sportslige ledere for sterke nasjoner, og det som går igjen er at alle de jeg har snakket med er imot masken og begrensninger for 18-21 år.

Om politikerne er på linje med fagfolkene gjenstår å se til etter kongressen på onsdag.

Onsdag skal det også foretas trekninger. Undertegnede vil komme tilbake til vurderinger av disse senere.

Programmet etter onsdag, er at lag kumite går torsdag og fredag, mens Stian og Lars går individuelt lørdag. De 3 utøverne fra Stavanger går individuelt søndag.