Våre minste forsynte seg grovt av topplasseringene i minicup.

Ronja Ek startet med å vinne kata jenter 8-10 år, med en veldig bra Bassai dai, som hun gikk i hver runde.

Deretter var det Camilla T. Skaanes (11 år i dag) og Matilde Bratli (10) i kata jenter 11/12 år. Matilde vant sin første runde med en flott Gojushiho, mens begge kvalifiserte seg videre til finale i de neste rundene med gode utførelser av Seienchin og Bassai dai. I finalen gikk Camilla en veldig bra Seienchin, men da også Matilde gjorde sin Gojushiho (Useishi) svært godt, ble dette ansett for å være den beste prestasjonen, og Matilde vant.

I gutteklassen 11 år var Carl Gustav D. Myreng denne gangen utilnærmelig og vant. I 11/12 årsklassen for gutter ble det bronse på Balder, etter en litt dårlig utgave av Seienchin i første runde, hvor det ble 1-2 tap. Balder skjerpet seg og fikk justert det meste av det han fikk beskjed om, og vant bronse.

En venn av Anthony K. Bratli hadde tatt turen for å se på våre yngste. Denne vennen er ingen hvemsomhelst, men verdens sterkeste 57 åring i benkpress. Bjarne Synstad er nybakt verdensmester i veteranklassen 50-60 år, vektklasse under 82,5 kg, i benkpress. Og, hold dere fast, denne 57 åringen har verdensrekorden for denne aldersklassen med 217,5 kg!!!! Vi gir oss over, og gratulerer! For oss var det en glede og en ære å få denne mannen som støtte for våre utøvere før de skulle gå kumite.

Camilla, Balder, Carl Gustav, Bjarne, Matilde og Ronja

I kumite var Camilla og Matilde de minste og letteste utøverne i klassen. Men, god teknikk er svært viktig, og jentene vant sine innledende kamper og møttes i finalen gjennom god teknikk og taktikk. Vi vil nevne at Matilde scoret 7 sanbon med spark til hodet i løpet av 4 kamper. Kjempebra!

Matilde – dagens utøver

Finalen ble et jevnt oppgjør, hvor Matilde holdt på å få 2 sanbon med spark til hodet. Den første var det kontakt på, og ble korrekt annullert. Den andre skulle etter vår mening vært sanbon. Det ble nok derfor et rettferdig resultat når Matilde vant omtrent samtidig med sluttsignalet.

På guttesiden ville det seg ikke helt for Carl Gustav i 11 års klassen denne gang. Han hadde finaleplassen i lomma, men tapte semifinalen i siste sekund. Også i bronsefinalen led han samme skjebne.

Balder i 12 års klassen gikk svært bra, og slo en utøver som var to hoder høyere enn seg i en thriller av en semifinale. I finalen virket det som om Balder hadde god kontroll, og vant 2-0. Flott innsats av alle, hvor Matilde ble dagens utøver med seier i både kata og kumite.

Styret gratulerer alle med innsatsen!