Banzai Cup var større enn vi trodde. 20 nasjoner og sterke landslag som Tyskland, Iran, Azerbajan og Tyrkia satte sitt preg på stevnet. Men også våre utøvere glimtet til.

Stevnet ble en langdryg affære, med 850 påmeldte som konkurrerte på 8 matter gjennom hele dagen fra morgen til 23.30 på kvelden, hvor lagfinalen var det siste.

I løpet av dagen fikk våre utøvere matchet seg skikkelig. Spesielt Arik og Lars, som gikk vektklasse, åpen klasse og lag.

Tidlig på dagen gjorde Mikael sine saker bra, og gikk til finalen i 16/17 år – 76 kg. Her ble det tap, 2-4, for en utøver fra arrangørklubben, noe vi vel også må si at dømmingen bar noe preg av. Uansett, veldig bra av Mikael, som igjen fremsto som vår beste utøver.

Mikael Amroun til venstre

I samme aldersklasse i – 68 kg, hadde vi med Troll’s Martin Heede, som tapte sin andre kamp på encho sen (sudden death), for Tysklands håp i denne klassen. Tyskeren gikk senere til finale, og Martin rekvalifiserte seg til bronsefinale. I bronsefinalen var Martin utilnærmelig og vant før full tid.

Martin Heede

Seniorene våre mangler fremdeles en del på toppformen. 

Stian møtte en dreven tyrker, og tapte unødvendig i encho sen. Tyrkeren tapte senere for en iraner, og dermed ikke rekval for Stian.

Espen tapte også første kampen sin for en tyrker, som senere tapte og dermed ingen rekval for Espen. I åpen klasse fikk Espen revansjert seg litt, og gikk til kvartfinalen etter blant annet å ha slått en hviterusser som tok bronse i + 80 kg. En tøff kamp, hvor Espen fikk flere harde smeller, men han lot seg ikke vippe av pinnen.

Espen i Sony-senteret

Arik hadde fått fin trekning i + 80 kg, med de antatt sterkeste utøverne i den andre puljen. Arik gjorde sine saker bra, og gikk til semifinale, hvor han tapte 0-1 for en motstander fra Hviterussland, som han burde ha slått. Dermed gikk det til bronsefinale hvor han møtte en av Tysklands VM-uttatte, og det ble tap 0-2. I åpen klasse ble det tap i andre runde og ingen rekval.

Arik markerer hvor muren skilte øst fra vest ved Brandenburger Tor

Lars tapte for hviterusseren som Espen senere slo i åpen, og hviterusseren tapte knepent for Jonathan Horne, regjerende europamester fra Tyskland, og dermed ingen rekval for Lars. Tyskeren vant klassen. I åpen tapte Lars i andre runde, for tidligere verdensmester fra Tyrkia, Alagas, i encho sen. Tyrkeren tapte senere for en iraner.

I lag var det kun 8 lag som stilte, uten de antatt beste lagene på plass. Vi hadde w.o og slo så Hviterussland for å komme til finale. Lars og Arik vant sine kamper, og i og med at det var 3-mannslag, ble det ikke kamp på Stian. Espen hadde fått seg en del smeller i hodet, så han valgte å stå over lag. I finalen mot det sterkeste tyske klubblaget, vant Lars den første kampen 2-0. I andre kampen ledet Arik 2-0 til det var 1 sekund igjen, og alle trodde vi hadde seieren i lomma, da tyskeren fikk inn en desperat mawashi jodan på Arik, som ga motstandere 3 poeng. Dermed ble det tap 2-3 kampen, og en skikkelig nedtur.

Stian kunne greie seg med uavgjort og redd det hele, men det ble tap 1-2, og dermed sølv på laget. Mye bra matching i et tøft stevne.

Sensei, Espen og Arik foran TV-tårnet

En del av våre utøvere på seniorsiden skal til Istanbul Open neste helg for å få den siste matchingen før VM. Det bør gjøres noen justeringer før dette stevnet, før man går inn i de siste forberedelsene til VM i Japan i neste måned. Vi har aldri deltatt på noe stevne i Berlin.

Espen, Arik, Kari Henriksen og sensei foran Berlin-katedralen

Klubben hadde derfor lagt opp til at utøverne skulle bli en dag ekstra i den historiske byen. Dermed ble det sightseeing til en rekke av de historiske minnesmerkene Berlin har, og også en kulturhistorisk berikelse etter mange sportslige erfaringer. Styret gratulerer med innsatsen og medaljene!

Arik foran Riksdagen
Sensei, Arik og Espen foran Marx og Engels