StianBagroen (23) fra Mizuchi Karateklubb og Steffen Larsen (24) fraStavanger Karateklubb har ett hardkjør med trening i Beijing.

Begge karateguttene er på Karatelandslaget og skal konkurerre i Dutch Open i Rotterdam 7 mars. Under oppholdet i Kina trener de 2 timers økter 13 ganger i uken. “Siden kosthold og hvile er andre prioritet etter trening går ett slikt program fint for en periode” sier stavangergutten Steffen Larsen.

Bagroen og Larsen bor på den internasjonale avdelingen på Bejing SportsUniversitety. Her omgås de flere andre nasjoner og idretter. De blander seg godt sammen med de andre utøverene både sosialt og på trening. De spiser faste måltider sammen med Koreas friidrettslag og trener styrketrening og vekter med kinesiske utøvere i styrkeløft. “Største utfordringen var ikke språket men å spise med pinner kan være stress” sier en munter Stian fra Mizuchi karateklubb.
Les og se mer bilder på

 

SteffenLarsen.no

Lørdag skal de på silkemarket og i gamle byen i Kina. Men den største serverdigheten unguttene ser fram til er den Kinesiske muren som de skal besøke på søndag.

Karatetreningen var spesiell i begynnelsen. I starten ble vi litt sjokkert da hele økten minnet om gymnastikk. Men den kinesiske coachen hadde en plan med å bygge opp gradvis. Treningen er nå optimal, da har karateguttene  minimum en fast karateøkt med kinesererene hver dag og i tillegg en egentrening i karate. “Dette vil bli spennede å se om det gir ønsket uttelling i Ducth Open i mars”, sier Sportssjef Dag Jacobsen.