Oppsummering av konkurranseåret er nok en gang en svært hyggelig jobb for oss trenere i Mizuchi karate klubb. Her hjemme har vi vært landets beste konkurranse klubb gjennom året i år også. Med tanke på at det er over 150 karateklubber i landet, er dette svært gledelig og noe vi er meget stolte av.

NASJONALT

I år som i fjor er det Troll k.k. Oslo og Stavanger k.k. som har vært våre hardeste konkurrenter. Sammen med Tiger k.k. Oslo var det disse klubbene som dominerte konkurransebildet i norsk karate i 2007.

Det er etter min mening synd at ikke flere klubber satser på konkurranser ved siden av den tradisjonelle delen. Vi i Mizuchi tror verdien av et konkurransemiljø er svært undervurdert rundt omkring i klubbene. Et annet spørsmål er selvfølgelig om klubbene har drift og kapasitet til å dyrke et konkurransemiljø. Artikkelen her vil belyse hva som ligger bak våre resultater. 

 

I år ble alders og vektklasser i junior og senior NM endret til de fremtidige internasjonale klasser.

Hvis vi tar utgangspunkt i NM sr. og NM jr., får vi følgende ranking av de beste konkurranseklubbene i Norge i 2007:

Klubb: Sr. NM Jr. NM SUM

1. Mizuchi k.k. 5 gull 11 gull 16 gull

2. Troll k.k. 2 gull 4 gull 6 gull

3. Stavanger k.k. 2 gull 1 gull 3 gull

Mizuchi fikk også beste utøver på både jente og guttesiden i junior NM ved Nora S. Evensen(14) og Martin Ek(13).

Nora S. Evensen

  

Martin Ek

I senior NM ble det kun delt ut Kongepokal på herresiden, og den gikk til Mizuchis Stian Bagroen.

Stian Bagroen

Det er vanskelig å skulle holde seg på topp over lengre tid, og man vil oppleve generasjonsskifter, med tilhørende “huller” i mesterskapsresultatene. At vi hevder oss så jevnt i alle alderstrinn anser jeg som en god pekepinn på at vi jobber svært godt på konkurransefronten også på lengre sikt.

I junior NM tok vi 4 gull i ungdomsklassen 13 år, 2 gull i kadettklassen 14/15 år, 3 gull i juniorklassen 16/17 år, og 3 gull i lagklassene 13-18 år.

Dette antyder god ettervekst.

De andre klubbene bak oss har også tatt tak i dette, og vi må forvente hardere konkurranse her hjemme fremover.

Sr. NM ble en flott opplevelse, godt arrangert av Kjell Jacobsen og hans folk i Nordnes k.k. i Bergen. Senior gjengen er svært ung, dersom man ser bort fra veteranen Roald Thorsen(40).

I seniorgjengen som er landslagsutøvere har vi Caroline A. Thomassen(18), Isabelle Aguilera(18), Jørgen S. Evensen(18), Arik Amroun(21), Lars F. Berrum(21), Stian Bagroen(23), Espen C. Skretting(23) og Kim F. Henriksen(25).

I fjor skrev jeg om vår ungdomsgjeng og at de var potensielle fremtidige topputøvere.

Spesielt på jentesiden skrev jeg at vi er veldig sterke. Hege Haavaldsen, Iselin K. Pedersen, Nora S. Evensen, Gitte H. Brunstad, Isabelle Aguilera og Caroline A. Thomassen ble alle nevnt. Alle ble i år norgesmestere, og internasjonalt har de også begynt å hevde seg sterkt, med seire i både Sverige, Tyskland og British Open.

På guttesiden nevnte jeg spesielt Martin Ek, Andreas Aguilera, Kim A. Werner og Jørgen S. Evensen. Jeg skrev da at jeg trodde alle ville bli farlige på konkurransematten fremover.

Det skulle vise seg å holde stikk, da alle disse satte sitt sterke preg på årets nasjonale og internasjonale stevner. Martin Ek tok 2 gull i junior NM og fikk beste utøver prisen.

Andreas Aguilera tok gull i jr. NM. Kim A. Werner vant Heian cup og British Open i høst før han fikk “kyssesyken”. Jørgen var med på lagene som vant British Open, Nordisk mesterskap og 5. plass i EM.

Jeg har i år lyst til også å nevne minicuputøveren vår, Matilde Bratli, som har begynt sin kumitekarriere med å både slå jenter på sin egen alder, jenter som er nesten 3 år eldre og den første jenta som har vunnet en gutteklasse i kumite i kampsport region øst.

Matilde Bratli

Når man da vet at hun er 140 cm høy og kun veier 24 kg, sier det noe om tekniske egenskaper og tøffhet.

Junior NM på hjemmebane ble svært hyggelig, hvor vi fikk nesten utrolig gode resultater. En stort flottere 30 års jubileumspresang kunne de unge knapt gitt klubben.

Et lite skår i gleden var at vår juniorlandslagsutøver Kim A. Werner ble syk og ikke kunne gå finalen sin i verken lag eller individuelt. Til gjengjeld gjorde vår nye utøver, Mikael Amroun det sterkt, og ble mester i junior kumite + 68 kg.

Årets junior norgesmestere er:

Hege Haavaldsen

Iselin K. Pedersen

Nora S. Evensen

Rahma Ute

Gitte H. Brunstad

Caroline A. Thomassen

Martin Ek

Andreas Aguilera

Mikael Amroun

Årets senior norgesmestere er:

Isabelle Aguilera

Kim F. Henriksen

Stian Bagroen

Lars F. Berrum

Espen C. Skretting

 

INTERNASJONALT

På den internasjonale arenaen har det også vært mye å glede seg over.

Vi deltar kun i åpne stevner, bortsett fra 1 stilartsmesterskap, i året. Stilartsmesterskap blir generelt sett veldig interne og begrensede, da dette er organisasjoner med en sterkt begrenset medlemsmasse og derfor et svært begrenset nivå. Vi ønsker oss større utfordringer enn det, og tror at vår søken etter større utfordringer er noe av grunnen til at vi gjør det så bra uansett hvor vi reiser på åpne stevner i utlandet, og i Norge.

I sesongen fra 1. September til 1. juni, forsøker vi å matche oss internasjonalt hver måned.

Her er oppsummering av det beste vi har prestert internasjonalt i 2007.

I Paris Open i januar, som er et av de største åpne internasjonale stevnene i verden, ble det bronse på både Stian Bagroen og Kim F. Henriksen. Utvilsomt en av de gjeveste medaljene de to har tatt.

Kim F. Henriksen, til høyre i øverste rekke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I British Open i januar for de under 21 år, vant Hege Haavaldsen sin kumiteklasse.

Hege Haavaldsen

Det samme gjorde Lars F. Berrum og vårt junior herrelag.

I Scandinavian Open i Oslo i slutten av januar, tok vi hele 8 gull.

herrelaget som vant i midten, og andrelaget som delte bronse med Sverige til høyre.

I mars tok vi våre første gull i Svenske Katapokalen, og her ble det 4 gull.

I april dro vi med en stor gjeng til US Open i Las Vegas.

Her tok Gitte H. Brunstad Norges eneste gull, men det må også nevnes at Lars F. Berrum og Iselin K. Pedersen tok Norges 2 sølv.

Gitte H. Brunstad
Iselin K. Pedersen

 

 

 
Lars får medaljen av Cleopatra

Senere i april ble Lars den stor utøveren i Nordisk mesterskap ved å vinne både + 80 kg, åpen klasse og lag. På laget var også Stian Bagroen og Jørgen S. Evensen.

Lars F. Berrum nr. 2 fra venstre, Jørgen S. Evensen lengst til høyre som tok bronse i åpen klasse.

I mai var Stian, Jørgen, Arik Amroun og Lars på det norske laget som tapte bronsefinalen i EM. Dette er den beste prestasjonen av det norske herrelaget på mange år.

EM – Laget som tapte bronsefinalen i EM, med 4 Mizuchiutøvere på laget. fra v. Arik Amroun, Jørgen S. Evensen, Stian Bagroen, Geir M. Brastad, Stavanger k.k., Lars F. Berrum.

Senere i mai var ungdommene på et internasjonalt stevne i Tyskland, og kom hjem med 12 gull, ble beste klubb, og Caroline A. Thomassen ble kåret til stevnets beste på jentesiden.

Ilsenburg Open – Caroline A. Thomassen, beste jente.

I september gjorde vi et godt British Open for utøvere fra 14 år og oppover.

Det ble 3 gull til henholdsvis Caroline, Mikael Amroun og Kim A. Werner. Videre var vi sterkt delaktige i Norges 2 laggull. Fantastisk innsats!

Kim A. Werner

 

Mikael Amroun

I slutten av september hadde vi en stor gjeng i Bergen Open, hvor vi kom hjem med 11 gull og var beste klubb.

Bergen Open – lag herrer, Mizuchi lag 2 nummer 1, Mizuchi lag 1 nr. 2. Stavanger k.k. nr. 3.

I oktober ble vi igjen beste klubb i Heian Cup i Sverige, med 11 gull, og tok den store vandrepokalen hjem til Bærums Verk til odel og eie.

Heian cup – undertegnede med den store vandrepokalen

Senere i oktober hadde vi 6 utøvere på juniorlandslaget til jr. VM.

Alle gjorde gode innsatser, men best var Isabelle Aguilera, som tapte kvartfinalen med minst mulige margin. Det samme skjedde i rekvalifiseringen, og hun ble nr. 7 i klassen.

Isabelle Aguilera (foto Aslak A. Nilsen)

I november hadde vi 14 utøvere på landslaget som slo Skottland i Helsethallen.

Landskampen Norge Skottland – Norges beste senior herre Espen C.Skretting

 

Disse var: Hege, Iselin, Nora, Gitte, Isabelle, Caroline, Kim, Robin, Andreas, Mikael, Jørgen, Arik, Stian, Espen.

I desember avsluttet vi konkurranseåret i Venezia Cup i Italia.

Her kom vi hjem med 2 sølv og 4 bronser, i klasser som var svært sterke.

Venezia – Stian Bagroen (t.h.) sølv i stevnets sterkeste klasse

I løpet av året har vi deltatt på 9 regionale/nasjonale konkurranser og 16 internasjonale konkurranser på alle alderstrinn.

Ca. 35 utøvere har konkurrert for klubben i løpet av 2007 på forskjellig alderstrinn.

Støtteapparat har bestått av 12 personer fra klubben, pluss en rekke foreldre som ikke trener.

De 12 har vært Britt Haavaldsen, Kate Gry Bache-Larsen, Anthony K. Bratli, Steinar Thomassen, Geir Hjerpaasen, Jarle Myrvold, Eirik Hjerpaasen, Tormod Evensen, Rasmus Verlo, Mikael Ek, Karl H. Svendsen og undertegnede.

En spesiell takk til Anthony K. Bratli, som er daglig leder i firmaet Aker eiendomsmegling AS, som er klubbens hovedsponsor.

En stor takk også til Karl Henning for alt han bidrar med.

Foreldre vi har lyst til å rette en spesiell takk til er, Maj S. Kvamme, Mette Bævre, Andreas Haavaldsen og Odd I. Werner. Dere stiller alltid opp!

Alt det ovenstående sier noe om det aktivitetsnivået klubben prøver å holde på konkurransebiten.

For oss i støtteapparatet har det vært en glede å jobbe med så mye treningsvillige barn, ungdommer og voksne, og vi føler at alle involverte har fått mye igjen for dette.

Vi gratulerer alle med de flotte resultatene i året som gikk, og gleder oss til å gå på et nytt år, hvor vi hele tiden vil forsøke å bli enda bedre.

Styret og undertegnede ønsker alle konkurranseinvolverte en trivelig jul og et godt nytt, spennende (konkurranse)år!