30 års jubileumsfeiring ble ekstra trivelig ved at våre unge utøvere i jr. NM tok hele 11 gull, 8 sølv og 5 bronser.

Jr. NM ble avviklet helt etter skjema og ble svært vellykket på alle måter.

Det er mange ting som skal på plass, og vi har etter hvert fått en rekke personer som er svært dyktige på de enkelte oppgaver.

Steinar Thomassen og Jarle Myrvold sørget sammen med en rekke frivillige for at alt utstyr og rigging var som det skulle være, og at hallen i etterkant kunne overleveres i strøken stand.

Jarle er klubbens kunstner, og han hadde på rekord kort tid laget seierspallen, som mange kommenterte som svært spesiell og flott. I alle år har vi transportert den store tunge pallen fra Nadderudhallen, men nå mente Steinar og Jarle at vi måtte gjøre noe med dette.

Når avgjørelsen på dette ble tatt dagen før mesterskapet, stod Jarle på, og resultatet ble kjempeflott.

Britt Haavaldsen hadde sammen med sine hjelpere hånd om alt som hadde med dommerservering og kiosk. I tillegg stod hun for filming av alle våre utøvere, for analyse i etterkant. Britt lager personlig dvd til alle utøverne etter hvert stevne hun er tilstede på.

Dette er svært viktig for utøvernes utvikling.

Forbundets Robert Hamara hadde i samarbeid med vår primus motor, Sensei Geir V. Henriksen, utarbeidet tidsskjema.

Sensei trakk som vanlig i alle tråder, og dommerne drev mattene svært effektivt.

Vi retter en spesiell takk til matteansvarlige Erik Støen, Robert Hamara og Karl Henning Lund.

Det hele ble sydd sammen av speaker Rasmus Verlo på en meget god måte.

Vårt trenerteam bestod denne gangen av Sensei, Geir V. Henriksen, Tormod Evensen og Mikael Ek.

De hadde tatt ut en tropp på 18 utøvere, som deltok i 18 klasser av de 21 klassene som ble avviklet. I en rekke klasser deltok vi med flere utøvere og i lagkata(lagmønster) jenter og lagkumite(lagkamp) jenter, deltok vi med 2 lag. Disse lagene vant hver sine puljer og møttes i finalene i begge disipliner.

Dette mesterskapet viste at vi er svært sterke på jentesiden i disse aldersgruppene.

f.v: Iselin, Hege og Yvonne

Årets junior norgesmestere i lagkata ble, Hege Haavaldsen, Iselin K. Pedersen og Nora S. Evensen. På sølvlaget her var Maria B. Roll, Rahma Ute og Yvonne Murray.

Caroline A Thomassen i midten

I kumite var det laget med Caroline A. Thomassen, Gitte H. Brunstad, Nora S. Evensen og Rahma Ute, som vant. Sølvlaget bestod av Hege Haavaldsen, Iselin K. Pedersen, Maria B. Roll og Gina Harrington.

Hege Haavaldsen t.v Iselin med pokalen løftet

Caroline A. Thomassen ble i løpet av dagen angrepet av omgangssyke, og holdt på å måtte kaste opp flere ganger under finalekampen. Rett etter løp hun rett til nærmeste toalett.

Nora i midten og Gina t.h.

Tidligere under de individuelle finalene vant Caroline kumite junior + 59 kg.

En annen som ble rammet av noe lignende var Kim Andre Werner. Etter å ha kastet opp flere ganger, fikk han etter hvert feber i tillegg. Til slutt ble han fraktet hjem før han skulle gå finale i lagkamp. Dette svekket laget kraftig, og guttelaget tapte for Tiger k.k., Oslo. Vårt lag bestod av Mikael Amroun, Nikolai Thomassen, Andreas Aguilera og Kim Andre. Kim Andre måtte også trekke seg fra sin individuelle finale i kumite + 68 kg, hvor Mikael ble norgesmester.

Jr. NM – fra v. Kim A. Werner, Mikael Amroun som ble Norgesmester i + 68 kg og Bjørn Johansen, Tiger k.k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gitte pådro seg i midten av juli et røket leddbånd og brudd i albuen, og har ikke fått trent og matchet slik hun burde denne høsten. I lag vant hun alle sine kamper, men i finalen i kumite – 59 kg var teknikken ikke helt på plass, og det ble tap for Miriam Sollie, Troll k.k.

I kata junior herrer var Andreas Aguilera tilbake etter langvarige ryggproblemer, og vant klassen. I kumite derimot slet han med sin ryggskade og fikk det ikke helt til. Bronse i junior – 61 kg.

Andreas Aguilera t.h.

Nikolai Thomassen er på vei fremover etter et lengre opphold, og fasit for ham denne gangen ble sølv på guttelaget.

I 14/15 årsklassen gikk Robert Murray overraskende til finalen i kata. Her ble det tap for Sondre Harbo, Tiger k.k. I kumite ble det bronse i – 63 kg, og dette var absolutt godkjent av Robin.

Bronse ble det også på Maria B. Roll i kumite – 54 kg og Rahma Ute i kata.

Malene Myreng fikk en tøff debut i denne sammenhengen, og gjorde en god innsats selv om det ikke ble medalje denne gangen.

Stevnets store utøver i denne aldersklassen var Nora S. Evensen. Hun vant kumite + 54 kg og kata. At hun også fikk med 2 laggull, gjorde henne til ubestridt beste utøver i dette norgesmesterskapet. Komiteen for utvelgelse av beste utøver, bestod av leder for dommerkomiteen i karateseksjonen, Kjell Jacobsen, og leder av karateseksjonen, Kjell Sivertsen. De hadde ingen problemer med å finne mesterskapets beste jente.

I kumite for jenter 13 år åpen klasse, ble det gull på Hege Haavaldsen, sølv på Iselin K. Pedersen og bronse til Yvonne Murray.

I finalen i kata var plassene mellom Hege og Iselin byttet, og Iselin ble norgesmester i klassen med Hege på sølvplass.

På guttesiden deltok vi i 13 årsklassen med Thomas T. Støcklin og Martin Ek.

For Thomas var dette hans første stevne, og han deltok i kata.

Han var nok rimelig preget av stundens alvor, og klikket i sin kata. Thomas har potensial, så han for trøste seg med at Stian Bagroen gjorde det samme i sin katadebut, for siden å vinne kata 4 år på rad i jr. NM.

En som på tross av sine beskjedne 13 år nærmest blir for veteran å regne i denne sammenhengen, er Martin Ek.

Han fremstod som meget fokusert og tent på å skulle vinne alt denne gangen.

I finalen i kata fremførte han sin beste Seienchin vi har sett ham gjøre, og det mente dommerne også. Gull i klassen.

I kumite var det åpen klasse, og Martin var desidert minst og lettest. Men, med glimrende teknikk og bestemthet, havnet gullet rundt halsen her også.

Martin Ek i midten

Hans høye tekniske nivå i både kata og kumite, gjorde at komiteen for beste utøver ikke var i tvil om at Martin var beste utøver på guttesiden i dette mesterskapet.

Nora og Martin

Beste klubb i mesterskapet:

1. Mizuchi k.k. – 11 gull, 8 sølv, 5 bronse

2. Troll k.k. – 4 gull, 4 sølv, 9 bronse

3. Tiger k.k. – 3 gull, 2 bronse

Andre gull: Stavanger k.k. 1 gull, Sotra k.k. 1 gull og Os k.k. 1 gull.

Beste utøver jente: Nora S. Evensen, Mizuchi k.k.

Beste utøver gutt: Martin Ek, Mizuchi k.k.

Styret gratulerer med nok et fantastisk mesterskap av våre utøvere!

På kvelden ble det avholdt bankett og jubileumsfest.

Styret hadde greid å samle våre 6 Kongepokalvinnere gjennom tiden, Eirik Hjerpaasen, Michaela Fryblova(nå Raymond), Rebekka Bruarøy(nå Hamilton), Kim F. Henriksen, Stian Bagroen og Jørn Ove Hansen.

Dette er utøvere som har preget norsk karate de siste 25 årene, og mange av de yngre fikk nå treffe disse, samtidig som vi fikk gjort litt ære på dem.

Mange rosende ord og gaver ble overbrakt jubilanten av representanter for Kampsportforbundet ved Tove Hermanrud, karateseksjonen ved Kjell Sivertsen, dommerkomiteen ved Kjell Jacobsen, hovedsponsor Aker eiendomsmegling AS ved daglig leder Anthony K. Bratli og Bærum idrettsråd ved daglig leder Eystein Weltzien.

Klubbens styre benyttet også anledningen til å utnevne klubbens andre æresmedlem.

Denne ære ble vist Tormod Evensen(se egen omtale annet sted på denne siden).

Styret takker alle for innsatsen og bidragene til at dette ble et flott mesterskap og en minneverdig jubileumsfeiring.