I dag skal 6 av de 7 norske utøverne gå sine klasser i jr. VM. Søndag er det kun Arik Amroun som skal gå sin klasse.

Fredagen ble benyttet til både å koble av fra hele sirkuset, med en tur inn til de gamle basarene og moskeene, og til de siste treingsforberedelser.

Hele gjengen venter på transport

Istanbul er en fargerik by med masse mennesker. Trafikken er utrolig tett, og det er trangt om plassen overalt. På trikken innover til sentrum var det rett før taket ble benyttet.

De gamle basarene er labyrinter med innelukkede handlegater, med muligheter for å handle alt mulig. Pruting er en selvfølge, og de unge fikk etter hvert bra tak på dette, selv om vi tror våre tyrkiske verter stort sett var veldig fornøyde med handelen.

Jentene våre og Arik med sort belte i shopping, leder Dag Jacobseb til høyre og vandrende bank for Caro, Steinar Thomassen i bagkgrunnen

Utpå dagen bar det ut til hallen for åpningssermoni og en siste treningsøkt før morgendagen.

fra åpningssermonien

 

Deretter så vi på finalene i lagkumite for juniorer.

På damesiden vant Tunisia over Spania, med Tyrkia og Kroatia på bronseplasser.

På herresiden vant Japan over Iran i finalen, med Russland på den ene bronseplassen.

Hallen før start

Japanerne gikk veldig primitivt, med mye kampkomb. 1, 2, 3A, 3B, 3C, 4 og 5.

Det var akkurat som å se japanere konkurrere for 30 år siden. Dette overrumplet mange, og ingen fant noen løsning på dette i lagkampene for herrer.

I senior VM i fjor så vi at de gikk slik, men seniorene fant løsninger, og dermed ingen finaler på de japanske herrene da.

Våre utøvere var ikke veldig imponerte over det de så, men man skal ha mange faktorer på plass og på sin side i en konkurranse som dette hvor marginene er små.

Caroline trener, og treffer.

Alle er friske og skadefrie, så nå vil det stå på den mentale biten, og hvorvidt vi er gode nok.

Det er et voldsomt opplegg, som nok kan ta pusten fra noen og enhver, når man er 16/17 år og deltar i et VM for første gang.

Klare som egg….

Spennende blir det uansett, så følg med.