Den minste av våre ble den største i dette jr. VM på vår første dag. Isabelle Aguilera gikk helt til kvartfinalen og var bare millimetere fra å nå semifinale. Hun har fødselsdag i morgen, og det hadde nok smakt med medalje i presang, men dette var likevel flott!

I klassen 16/17 år – 51 kg , med 37 utøvere i klassen, vant Isabelle første kampen mot Azerbaidjan 3-1 etter et flott spark mot hodet.

I andre kampen vant hun 3-0, også etter å ha sparket den meksikanske jenta i hodet.

I tredje kampen måtte hun en jente fra Tunisia, som Isabelle vant 7-1 over etter å ha sparket motstanderen to ganger i hodet, og hvor hennes motstander ble straffet for spill.

Isabelle Aguilera Arkivfoto: Aslak A. Nilsen

Dermed var Isabelle i kvartfinalen.

Her møtte hun en jente fra Serbia, og kampen endte uavgjort uten at noen av dem hadde scoret.

Isabelle hadde en advarsel for hard kontakt, og i encho sen var det en liten kontakt, som motstanderen var veldig flink til å markere, og dermed straffepoeng og tap for Isabelle

Den serbiske jenta vant deretter semifinalen og gikk til finale.

I rekvalifiseringen for å komme til bronsefinale, møtte Isabelle en utøver fra Andorra, og her endte det uavgjort uten scoringer, men hvor Isabelle var den førende. I forlengelsen hadde Isabelle en kontakt til ansiktet som dommerne straffet med keikoku direkte, og dermed var eventyret over for Isabelle.

Hun ble dermed nr. 7 i sin klasse.

I dag var hun Norges beste, og kun millimetere skilte henne fra medalje.

Men, alle Mizuchiutøverne gjorde gode kamper.

Gitte H. Brunstad ledet 4-1 over Australia til det gjenstod 3 sekunder. Så ble hun litt tafatt, og slapp inn et spark til hodet på en måte som strider helt imot våre konkuransetekniske prinsipper. Veldig unødvendig, i en klasse hvor Gitte kunne gått langt. Dermed Encho sen, hvor Gitte ble skjøvet ut, men hvor dommerne likevel valgte å straffe Gitte for å gå ut av området. Dermed tap for Gitte. Den australske jenta tapte senere kvartfinalen for Frankrike, og dermed ingen rekval på Gitte.

Mikael Amroun tapte unødvendig 3-4 mot Kazakstan, i en kamp hvor han førte hele veien, og ble snytt for 2 poeng på et kroppsspark på slutten. Hvis det ikke skal gis poeng for slike spark, burde det ikke gis i det hele tatt. Ingen rekval for Mikael.

Kim Andre Werner førte sin kamp mot Sløvenia, men tapte 2-3 i siste sekund.

Kim Andre gikk veldig bra, men i det avgjørende øyeblikket sviktet han et viktig prinsipp, og motstanderen kom mellom første og andre teknikken hans. Ingen rekval, da Sloveneren senere tapte for Japan.

Caroline A. Thomassen var nok den av våre som fikk til minst.. Flere av våre konkurransetekniske prinsipper ble brutt, og slikt straffer seg i konkurranser på dette nivået.

Caroline var også litt hard på labben og ble straffet korrekt for dette. Tap mot Frankrike 1-5 og ingen rekval.

Våre utøvere er godt med, men taper med små marginer.

Noe av det som kjennetegner de beste er jo nettopp det at de blant annet er flinke til å få marginene på sin side. Vi er absolutt med mot de beste i verdenstoppen, men må bli flinkere til å få marginene på vår side.

Dette må vi bare ta lærdom av.

Søndag skal Norges og Mizuchis siste utøver gå.

Det er Arik Amroun i junior pluss 80 kg.