Fredag starter junior VM i karate. Med over 80 land er dette det største junior VM noen gang. Våre utøvere skal på matta på lørdag.

I et VM sier det seg selv at når verdens beste innen en av verdens 10 største idretter møtes, så er nivået høyt.

Våre utøvere har ankommet Istanbul, og er i gang med de siste forberedelser før helgens kamper.

Vi må selv finne plasser i hotellet å trene, da det ikke er andre muligheter i en by med 12 millioner mennesker og trafikkaos overalt.

Kim Andre trener fremdrift på hotellet.

Men, det er god stemning i laget, og selv om alle er debutanter i VM sammenheng er stemningen på topp.

Som vanlig forsøker vi å få med oss litt kultur i tillegg til alt rundt karate.

Fredag skal vi besøke den blå moske, de gamle basarene i tillegg til å trene og være med på åpningssermoni.

Trekningene foreligger, og våre utøvere har trukket følgende i første runde:

Kadetter(16/17 år)

Isabelle Aguilera(17) skal møte Azerbaidjan i første i – 51 kg. Dette er en av verdens beste nasjoner, med rene profesjonelle utøvere. Vinner Isabelle denne, skal hun møte Mexico. Går hun videre møter hun vinneren av Tunisia og Marokko. Dette er en meget tøff trekning. 37 utøvere i klassen.

Gitte H. Brunstad(16) møter Australia i – 57 kg. Vinner hun denne møter hun vinneren av Hellas og Slovakia.

Slovakia fikk en verdensmester for kvinner senior i fjorårets senior VM. Om deres kadett holder samme nivået er tvilsomt, så her ka alt skje. 34 utøvere i klassen.

Gitte og Mikael

Caroline A. Thomassen(17) har trukket Frankrike i pluss 57 kg. Frankrike er en stormakt i karate, men Caroline har trent md dem og slått dem i matching. Denne utøveren kjenner vi ikke, så her er vi åpen for muligheter. Vinner hun denne er New Zealand neste. Dette er ingen stormakt, så her kan det gå videre.. Da er det vinneren av Canada og England. Caroline har en trekning på papiret som åpner tøft, men som så kan gå veien. 39 utøvere i klassen.

Kim Andre Werner(16) er den eneste norske som har fått wo i første runde. I andre runde i – 70 kg, møter han vinneren av Slovenia og Skottland. Dette burde ikke være uoverkommelig for Kim Andre. Tar han denne møter han mest sannsynlig Japan. Vi vet ikke hvor god japaneren er, men det kan bli vel tøft for unge Kim Andre. Skulle han ta denne vil det mest sannsynlig stå en utøver fra Azerbaidjan på den andre siden. 43 utøvere i klassen.

Mikael Amroun i – 75 kg, har muligens fått den aller hardeste trekningen. Vinner han over Kazakstan i første runde, blir det Iran neste. Iran har sammen med Azerbaidjan historie for å være to av de sterkeste nasjonene i junior VM. Går han videre etter dett kan alt skje. 44 utøvere i klassen.

Arik Amroun i junior pluss 80 kg er den eneste som konkurrerer på søndag. Han har trukket Makedonia i første. Vinner han denne blir det Bosnia/Herzegovina i andre. Skulle han ta denne blir det mest sannsynlig Italia i tredje. Italia ble beste nasjon i siste senior VM. Tøff trekning for Arik. 42 utøvere i klassen.

Dette blir spennende utfordringer for elle våre utøvere.

Vi skal forsøke å holde alle våre lesere oppdatert med vår presentasjon av det som skjer.

Følg med!