Vi la opp til flere spesielle utviklingsprosjekter i Bergen Open i helgen. I tillegg tok vi 11 gull, 8 sølv, 2 bronse og ble klart beste klubb foran Stavanger k.k. med 5 gull og Troll med 4 gull.

I overkant av 20 klubber og 110 startende deltok i Framohallen i Bergen.

Arrangementet var som vanlig når Kjell Jacobsen og Nordnes karateklubb arrangerer, glimrende. Få eller ingen gjør dette bedre. For oss som utøvere og ledere som reiser mye rundt på stevner, er det en fornøyelse å være med på deres arrangementer. De hadde også fått med 2 gode svenske dommere i tillegg til en av verdens beste dommere, Jaap Smaal.

Med de beste norske dommerne på plass ble stort sett dømmingen veldig bra.

Våre utøvere under 16 år vant alt de stilte opp i.

Martin Ek(13) var fysisk minst i ungdomsklassen i både kata og kumite. Teknisk var han dog størst og vant begge disipliner.

f.v: Preben Mørner-Bartnes, Stian Dyrnes og Martin Ek til høyre.

 

 

 

 

 

 

 

 

På jentesiden vant Iselin K. Pedersen(13) kata foran Hege Haavaldsen(13), mens de byttet plasser i kumite. Spesielt Hege var flink til å jobbe med sin egen utvikling, og kastet en rekke ganger. Begge viste høyt teknisk nivå og er sterke etter all treningen i sommer.

t.v: Charlotte Phil,  Iselin K. Pedersen i midten,Hege Haavaldsen (t.h) med pokalen fra Kumite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er to av utøverne i klubben som trener aller mest, og det får de igjen for.

Siste av våre under 16 år var Nora S. Evensen(14). Hun vant kadettklassen(14/15 år) for jenter i både kata og kumite, og viste solid form i begge deler.

f.v: Nadia Martinsen,Nora S. Evensen, Rita T. Sebastian t.h.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For 16 år og oppover hadde vi bestemt at våre utøvere denne gangen skulle gå uten hjelp fra coach under kampene. Utøverne skulle selv legge planer og gjennomføre i henhold til våre ideer og prinsipper. Som naturlig var, førte dette til at de som har trent kortest i klubben gjorde det dårligst.

I juniorklassen(16/17 år) hadde vi på jentesiden kun med Caroline Thomassen i kumite + 59 kg. Hun vant klassen, men har mye mer å gå på. Heian Cup i Sverige til helgen blir en ny mulighet for Caroline til å prøve å utvikle seg.

f.v: Sharzhad Esfandiary, Hannah Risnes, Caroline A. Thomassen til høyre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I gutteklassen ble det sølv til Mikael Amroun og bronse til Kim Andre Werner i + 68 kg.

Disse gutta har mye mer inne, og fikk viktig erfaring 3 uker før jr. VM.

Seniorene våre var som vanlig svært solide. Kim F. Henriksen er skadefri og har trent hardt i hele sommer. Hun er nok sterkere og hurtigere enn noen gang.

Tatiana Abeleva t. v., Kim F. Henriksen t. h. med pokal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På tross av 47 kg og åpen klasse, viste Kim seg som stevnets beste kvinne denne gangen. Motstanderen i finalen, T. Abeleva fra Trondheim (som Kim tapte for i finalen i Bergen Open i fjor), måtte se seg slått av en meget hurtig og sterk Kim, på tross av at Abeleva er et hode høyere og normalt går i + 68 kg klassen.

I lagkampfinalen for damer mot Stavanger, stilte vi med Caroline og Kim, slik at begge måtte vinne sine kamper for at laget skulle vinne, i og med at det egentlig skal være 3 utøvere på laget. Caroline vant greit 4-0, mens Kim tok sin motstander 8-0 før full tid, og dermed vant jentene lagkampen.

Stavangers Damelag til venstre i hvitt.Til høyre i bildet, Kim F. henriksen og Caroline A. Thomassen lengst til høyre

 

 

 

 

 

 

 

 

I senior herrer gikk Roald Thorsen og Stian Bagroen til finalen, hvor Stian var den beste.

Roald Thorsen (t.v) og Stian Bagroen (i midten) helt til høyre: Martin Stene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I – 75 kg gikk Espen C. Skretting til finalen etter meget bra fighting. I finalen møtte han en utøver fra Stavanger, som etter hvert har opparbeidet seg et stygt rykte for å spille og overdrive treffer, for å få dommerne til å straffe motstanderne. Dommerne burde slått ned på spillet/filmingen hans umiddelbart, men hoveddommer var altfor svak.

Derfor lyktes han til fulle med dette denne gangen også, og uten å ha produsert en eneste scoring stod det likevel 4-4 etter ordinær tid. Espen hadde da scoret 4 ganger og burde hatt 4 til, som motstander greide å lure dommerne på. Når han attpåtil stod og smilte og blunket til Espen hver gang Espen ble straffet, forstår leserne sikkert hvilken selvbeherskelse Espen måtte vise.

Den svake hoveddommeren greide også i forlengelsen å gi avgjørende scoring til motstanderen på et slag som skrenset forbi hodet på Espen og ikke skulle vært godkjent som scoring i det hele tatt. Vi har selvfølgelig det hele på video.

Espens motstander er en brukbar utøver, men en enda bedre juksemaker, og vi håper hans klubb tar tak i dette. Det skrives mye om juksemakere i fotball Norge for tiden. I karate bør vi avgjort holde oss for gode til å drive med denne typen juks.

Hoveddommeren i kampen var senest i NM i mars involvert i en nærmest skandale med sin håndtering av en situasjon der ingen av våre utøvere var involvert.

Vi er forbauset over at han får fortsette å lede finaler i store nasjonale stevner uten at det reageres fra dommerkomiteen.

Et plaster på såret for Espen var nok at verdensdommer Jaap Smaal, som var tilskuer til Espens kamp, gikk bort til Espen etterpå og sa noen støttende ord, etter en kamp hvor egentlig Espen kunne vunnet 8-0 før full tid dersom juksemakeren ikke hadde lyktes med sitt, og hoveddommeren hadde vært sterkere.

I – 84 kg ble det tap i finalen for Arik Amroun mot Erik Johansen, Troll k.k., etter uavgjort i forlengelse og dommeravgjørelse.

Lars hadde i + 84 kg bestemt seg for å jobbe med sine svake sider, uansett finale eller ikke, og dette stod han for, selv om det ble tap 1-2 i finalen mot Geir M. Brastad fra Stavanger.

Tøft av Lars å ikke falle for fristelsen til å kjøre på det sikre som har gjort at han har slått Brastad de siste 2 årene. Jørgen S. Evensen tok bronse i klassen.

I lagkumite stilte vi med 2 lag. Senior laget slo Stavanger 2-0, hvor Espen slo Brastad 6-4 og Stian slo unge Suoranta 4-0, mens juniorlaget slo Trondheim 2-0.

I finalen ble vårt seniorlag et nummer for stort for juniorlaget og vant 2-0.

Stavangers herrelag til venstre, og Senior Herrelag Mizuchi som vant, i midten, og Mizuchi junior herrelag til høyre som tok sølv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Styret gratulerer med flott jobbing med utvikling og de flotte resultatene. Vi gleder oss til Heian Cup for u. 21 år, i Sverige kommende helg