Klubben tok Norges 3 individuelle gull, og var sterkt delaktig i Norges 2 laggull.

Det deltok utøvere fra 15 land, og det var ca 450 påmeldte til høstens British Open. Det var våre utøvere som er tatt ut til høstens jr. VM som tok Norges individuelle gull. Kim A. Werner(15) skal delta i jr. VM i klasen 16/17 år, men fordi han fortsatt er 15 år, konkurrerte han i denne årsklassen i British Open.

Han har i løpet av sommeren trent mye og hardt, og judotreningen begynner å gi resultater. Kim Andre fikk full uttelling for all treningen han har nedlagt, og vant klassen – 70 kg. På lag gutter 14/15 vant han også alle sine kamper, og avgjorde bronsefinalen til Norges fordel. Han virket solid, og spilte på alt han hadde av kast, slag og spark.

Kim A. Werner

 

Selv om han reiser til VM som yngstemann og mest for å få erfaring, tror vi ikke han blir lett å hanskes med for motstanderne.

 

 

 

 Caroline A. Thomassen(17) fikk kun skikkelig motstand av engelske Jade Honeywood, som tok sølv i siste jr. EM. Caroline slo henne først i lagkampfinalen, som Norge tapte for England, og så slo hun den engelske jenta i finalen i klassen 16/17 år + 57 kg. En fin internasjonal test for Caroline 7 uker før jr. VM.

Caroline A. Thomassen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det siste individuelle gullet kom ved Mikael Amroun(16). Han ble tatt ut til jr. VM etter treningsleiren og matchingen mot Frankrike i Mandal. Han viste i helgen at han fortjente VM billetten.

Mikael Amroun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han vant klassen 16/17 år – 75 kg. Han var også på det norske laget som vant lagkampen i denne aldergruppen. De andre på dette laget var Martin Heede fra Troll k.k., og Marius Mørner-Bartnes fra Sotra k.k. 2 gull i sitt første British, og den eneste norske i historien som har vunnet 2 gull i samme British, burde være en flott oppmuntring til å stå på videre.

På senior herrelaget hadde vi på grunn av skadene til Espen C. Skretting og Arik Amroun, kun Stian Bagroen, Jørgen S. Evensen og Lars F. Berrum. Geir M. Brastad fra Stavanger k.k., var den siste norske på laget. I og med at det internasjonalt er femmannslag, og British Open gir anledning til å kombinere lag, hadde vi lånt skottenes Colum Robb, som sistemann på laget. Dette laget viste seg å være så bra, at ingen greide å slå det.

fra v. Jørgen S. Evensen, Colum Robb, Lars F. Berrum, Geir M. Brastad. Foran Stian Bagroen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sølv ble det på Nora S. Evensen(14) i 14/15 år + 59 kg, og Lars F. Berrum i senior åpen klasse.

Nora S. Evensen

 

 

 

 

 

 

 

 

Lars tapte finalen for skotten Robb på encho sen(første poeng vinner i forlengelse), som har sølv fra jr. VM og bronse fra sr. EM. Vi tør påstå at ikke mange andre hadde stått så godt på treffet Lars fikk av skotten, men dommerne valgte å gi poeng i stedet for advarsel for kontakt. Dermed tap for Lars.

Isabelle Aguilera var med på det norske laget som tok sølv i lag 16/17 år, og hun tok bronse i 16/17 år – 51 kg.

Kim F. Henriksen tok bronse i senior damer – 53 kg, mens Stian Bagroen tok bronse i senior herrer – 65 kg.

Begge de to sistnevnte tapte sine semifinaler etter særdeles svak dommerinnsats, og kunne godt ha vunnet klassene.

Åpen klasse: fra v. Skotten Colum Robb gull, Lars F. Berrum sølv, Geir M. Brastad og tyske Andreas Pfestroff på bronseplasser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ble kjørt med hoveddommer og hjelpedommer, og Kim hadde i sin semifinale mot en engelsk jente, med engelske dommere, to ganger den bedre plasserte hjelpedommeren med seg på spark mot kroppen, men hoveddommeren valgte å ikke godkjenne, på tross av at han ikke kunne se treffpunktet for sparkene, mens det kunne hjelpedommeren som stod på andre siden.

Stian ledet 2-1 mot sin Belgiske motstander til det gjenstod 3 sekunder, og var først inne med teknikken, igjen støttet av hjelpedommeren, men hoveddommeren avgjorde mot Stian. I forlengelsen skjedde akkurat det samme, og dermed ikke finale på Stian.

British Open gav meget verdifull internasjonal matching for våre, selv om mange av Europas beste ikke deltok. Vi viste også nok en gang at våre utøvere holder høy internasjonal standard.

Andre norske medaljevinnere var i individuelt Anders Fjeldberg Tiger k.k., sølv i – 57 kg 14/15 år, Henrik Gustavsen Troll k.k., sølv i – 63 kg 14/15 år, bronse til Martin Heede Troll k.k. i – 60 kg 16/17 år, bronse til Marius Mørner-Bartnes Sotra k.k. i – 65 kg 16/17 år, og bronser til Geir M. Brastad Stavanger k.k. i senior + 80 kg og åpen klasse.