Rekorddeltagelse på leiren generelt og kjempeopplegg for karatelandslaget.

Årets sommerleir hadde ikke værgudene med seg til å begynne med, men det gjorde ingenting da det var så mye annet å glede seg over. Etter hvert kom også solen, og med en rekke toppinstruktører innenfor et utrolig bredt spekter av kampkunster førte det til rekorddeltagelse og suksess.

For karate sin del stod det mye på spill i forhold til etablering av videre forbindelse med Frankrike og andre nasjoner som også var til stede.

Som hovedgjester for karate, fikk det franske juniorlandslaget en tøff start da all bagasjen deres stod igjen i Amsterdam, hvor de hadde mellomlandet på vei til Kristiansand.

Men, ved hjelp av de norske og svenske utøverne fikk alle de 12 franske utøverne låne treningsbukser, t-shirts og fullt beskyttelsesutstyr. Dette brukte de da på trening torsdag kveld og fredag morgen, inntil de fikk sin egen bagasje fredag kveld.

Det franske(eller norske) juniorlandslaget og coacher

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For uinnvidde så det franske laget til forveksling veldig norske ut på de 2 første øktene.

Det franske laget bestod av sportssjef Thierry Masci, 2 ganger individuell verdensmester og 3 ganger individuell europamester, coachene Yann Baillon og Olivier Beaudry, begge lagverdensmestere og individuelle europamestere, 4 kvinner og 8 menn.

Alle var meget godt trente, teknisk gode og svært bevegelige.

Fra Sverige deltok 4 utøvere, mens Norge stilte med trenerteamet, Morten Alstadsæther, Sveinung Byberg og undertegnede, i tillegg til ca. 30 utøvere.

Stavanger og Mizuchi hadde tatt med 350m2 med matter fra sine respektive dojoer, som på dugnad ble lagt ut i en egnet hall avsatt for landslagssamlingen.

Alle coachene kjørte treninger, og det ble kjørt masse variert.

Karatesamlingens mest uheldige var nok Espen C. Skretting, som på første trening fikk 2 brudd i høyre stortå og måtte sy 10 sting i den samme tåen.

Ellers fikk alle de norske kjørt seg skikkelig mot gode franske og svenske utøvere.

Det sosiale ble også godt ivaretatt med masse varierte lagkonkurranser og felles sammenkomster.

Med hjelp fra dommerne Segundo Lopez, Rachid Amroun og Svein Y. Tellefsen ble det lørdag arrangert matching med sekretariater og poengtavler etter skikkelig opplegg.

Leirens primus motor, Yngvar “Ylla” Nilsen ordnet alt det praktiske vi trengte hjelp til, matopplegg, transport eller hva det skulle være.

 

Hele gruppen

 

 

 

 

 

 

 

På vegne av landslaget vil vi rette en stor takk til Yngvar. Uten ham hadde ikke dette blitt den suksessen det ble.

Vi vil også rette en geri til dommerkomiteen for karate i Norge, som ikke løftet mange fingrene for å støtte landslagets opplegg, på tross av tidlig varsel i februar.

Men, takk til de 3 dommerne som stilte opp.

Den franske sportssjefen var så imponert over organiseringen av landslagets opplegg i forbindelse med deres besøk, at de ønsket et samarbeid neste år på seniornivå. De ønsket å utvide med flere nasjoner, og støtte landslagets opplegg med å hente det japanske landslaget fra Japan til Norge, for Frankrikes regning.

For alle som har stått på for å få dette opplegget på plass i år, var det å høre noe slikt som å få stående applaus, og slik inspirerer til videre arbeid.